Brīvdienas Daugavpilī: Ekskursijas uz sinagogu, ebreju saldumi Purima svētkos, baleta zvaigžņu koncerts un teātris

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Divas brīvdienas, 15. un 16. martā Solomona Mihoelsa dienu ietvaros visi interesenti plkst. 11:00 varēs doties bezmaksas ekskursijās uz Daugavpils sinagogu, kur ne tikai uzzinās par ebreju tradīcijām, bet pagaršos arī tradicionālos Purima svētku kārumus.

Sestdien, 15. martā plkst. 17:00 Latviešu kultūras centrā sāksies koncerts „Ak, pavasari …”, kurā skanēs tautas mūzika kolektīva „Rakari” un Daugavpils universitātes studentu trio „Piano Voice Beat” izpildījumā. Ieeja bez maksas.

Plkst. 18:00 uz Daugavpils teātra skatuves sāksies kārtējais sensacionālās lugas „Kaija. Under construction” uzvedums. Šajā izrādē neparasts ir viss, no uzreiz divu režisoru darba līdz aktieru spēlei, kuri pavisam savādāk izpilda vienu un to pašu lomu, kā arī darbības videi, organiskai skatuves darbinieku klātbūtnei un „dzīvai” mūzikai.

Katra izrāde ir liels publisks mēģinājums. Režisoram ir tiesības apturēt izrādi un sākt to no jauna. Kā atzīmēja viens no režisoriem, Oļegs Šapošņikovs: „Mēs nedomājam pielikt punktu, bet vēlamies katru reizi atrast to patiesību, kura ir aktuāla konkrētai mūsu dzīves dienai”.
Izrādē piedalās: I. Kešiševa vai V. Hramnikova, A. Komarovs vai M. Boka, V. Dupaks, I. Balčiunaite, M. samodahovs, M. Korkliša vai Ž. Lubgāne, J. Nesterina vai I. Ivulāne- Mežule, J. Kušpelo, V. Jackevičs. Biļešu cena no 7 līdz 15 eiro.

Sestdien, 15. martā plkst. 19:00 Kultūras pilī notiks ekskluzīvs „Baleta zvaigžņu galā koncerts” ar spilgtāko mūsdienu Lielā teātra, Prāgas Nacionālā baleta, Zviedrijas Karaliskā baleta un citu dejotāju piedalīšanos. Skatītājiem parādīs klasiskā baleta pērles: baletus „Riekstkodis”, „Dons Kihots”, „Korsārs”, „Ziedu festivāls Genzano”, „Sulfīda” un „Parīzes liesma”. Biļešu cenas no 10 līdz 23 eiro.

Svētdien, 16. martā Solomona Mihoelsa dienas noslēgsies plkst. 13:00 ar ziedu nolikšanu pie memoriālās plāksnes. Turklāt pirmo reizi pilsētnieki un pilsētas viesi beidzot varēs apmeklēt slavenā Karaļa Līra māju un viņam veltīto izstādi.

Plkst. 17:00 Daugavpils teātris parādīs skaisto un spilgto Volfganga Amadeja Mocarta  viencēliena komisko operu „Teātra direktors”. Skatītājus gaida lielisks šovs, kurš viņus pārsteigs ar greznu mūziku, ekstravagantiem tērpiem, dārgiem Holivudas apaviem un īstu „dzīvo” mūziku Daugavpils pilsētas kamerorķestra izpildījumā  domes deputāta Aivara Broka vadībā. Diemžēl visas biļetes jau ir pārdotas.

Jaukas brīvdienas!
 


Написать комментарий