Ukraina iesniedza prasību pret Krieviju tiesā

foto: thekievtimes.ua
foto: thekievtimes.ua

Ukraina iesniedza prasību pret Krievijas Federāciju Eiropas Cilvēktiesību tiesā. Tiesa nolēma apstiprināt pagaidu pasākumus, lai novērstu Cilvēktiesību konvencijas pārkāpumus.

Šādu lēmumu pieņēma tiesas trešās nodaļas prezidents, pamatojoties uz to, ka situācijā, kura ir izveidojusies Ukrainā, pastāv Eiropas konvencijas pārkāpumu risks, – ziņo thekievtimes.ua.

Pēc tiesas informācijas Ukrainas valdības iesniegums pret Krieviju tika nodots šī gada 13. martā, pamatojoties uz Eiropas Cilvēktiesību konvencijas 33. pantu. Turklāt tika nosūtīts lūgums, ka Krievijas valdībai jāatturas no darbībām, kuras var radīt draudus pilsoņu veselībai un dzīvībai Ukrainas teritorijā.

Tiesas lēmumā norādīts, ka ar mērķi novērst šādus pārkāpumus, prezidents aicināja abas ieinteresētās puses atturēties no kara darbības, kura var izraisīt Cilvēktiesību konvencijas pārkāpumus, ieskaitot draudus viņu dzīvībai, kā arī pieturēties pie Konvencijas nosacījumiem. Turklāt abām valstīm izteikts priekšlikums īsā termiņā ziņot tiesai par pasākumiem, kuri tiek veikti Konvencijas ievērošanas nodrošināšanai.

Tāpat ziņojumā atzīmēts, ka pamatojoties uz Tiesas reglamenta 39. noteikumu, tiesa pusēm var piemērot jebkurus pagaidu pasākumus, kurus jāpieņem pušu interesēs vai līdz atbilstošai procedūras izpildei pirms lietas izskatīšanas.   

 


Темы: , , , , ,
Написать комментарий