Obama: ASV noraida referendumu Krimā

foto: tengrinews.kz
foto: tengrinews.kz

Pārrunu ar Ukrainas premjerministru Arsēniju Jaceņuku rezultātā Baraks Obama paziņoja, ka ASV atbalsta Ukrainas centienus saglabāt tās suverenitāti un teritorijas viengabalainību. Turklāt ASV prezidents brīdināja Krieviju par to, ka tai „nāksies samaksāt cenu par starptautisko tiesību pārkāpumu”.

ASV pilnībā noraida referenduma rīkošanas plānus Krimā.

ASV prezidents Baraks Obama: „Mēs turpināsim teikt Krievijas valdībai, ja arī turpmāk tā ies tajā pašā virzienā, tad ne tikai mēs, bet arī visa starptautiskā asociācija – ES un citi, būs spiesti piespiest Krieviju samaksāt cenu par starptautisko tiesību pārkāpumu”, – ziņo russian.rt.com.
„Mēs cīnāmies par mūsu brīvību, par mūsu neatkarību, mēs cīnāmies par mūsu suverenitāti un mēs nekad nepadosimies”, – paziņoja Arsēnijs Jaceņuks. Tāpat viņš piebilda, ka vēlas redzēt Ukrainu kā ES daļu un Krievijas draugu. Jaceņuks pateica, ka ir gatavs pārrunām ar Maskavu.

Iepriekš kopējā preses konferencē Varšavā Polijas premjerministrs Donalds Tusks un Vācijas kanclere Angela Merkele paziņoja, ka nākamnedēļ domā parakstīt Ukrainas Asociācijas vienošanās ar ES politisko sadaļu. Merkele draudēja ar otro sankciju etapu Maskavai situācijas Ukrainā dēļ, ja Krievijas puses pozīcijas nemainīsies.


Написать комментарий