Totalizatoru skandāls arī Latvijas Basketbola līgā

foto: sportacentrs.com
foto: sportacentrs.com

Tieši pirms diviem gadiem Latvijas medijus pāršalca ziņa, ka pirms basketbola kluba „Liepājas Lauvas” Baltijas Basketbola līgas mača pret Ķedaiņu „Triobet” divi basketbolisti redzēti totalizatoru firmā, liekot likmes uz savas komandas zaudējumu.

Toreiz Latvijas Basketbola savienība izvairījās no konkrētu uzvārdu publicēšanas, taču, godīgi sakot, visiem bija pieejama informācija, kuri spēlētājiem bija uzdarbojušies t.s. „Toto” jomā.

Ja atgriežamies hronoloģiski laikā, prātā nāk pagājušā gada notikumi ap Latvijas Basketbola līgas komandu BK „Jelgava”, kad pēc vienas no zaudētajām spēlēm, nu jau bijušais BK „Jelgava” komandas galvenais treneris, izteica aizdomas par totalizatoru klātbūtni. Kā šī situācija beidzās? Treneris tika padarīts par galveno grēkāzi, zaudēja savu amatu, bet klubam par „nepamatotajiem izteikumiem” tika piespriests 250 Ls naudas sods. Ja paanalizē šo notikumu no šodienas skatupunkta, tad jāsecina, ka BK „Jelgava” vadība varētu mierīgi klauvēt pie LBS durvīm, sak: „Atdodiet samaksāto soda naudu!”.

Latvijas Basketbola līgā tiek „taisītas” spēles jeb negodīgi ietekmēti to rezultāti. Tieši ar šāda rakstura problēmām ir tieši saskārušies divi „Aldaris” Latvijas Basketbola līgas klubi. Oficiāli gan šādu informāciju nekur neatrast, jo Latvijas Basketbola savienība (LBS) pagaidām klusē, tāpat kā abi iesaistītie klubi. Viens no tiem varētu būt bāzēts netālu no apdzīvotas vietas ar nosaukumu Brocēni. Konkrētāk, pirms sezonas noslēguma tika atlaisti divi no komandas vadošajiem spēlētājiem, kuri tiek turēti aizdomās par šeptēšanos ar „Toto”.

Ja šis gadījums vēl šķiet neticams, tad, pēc klubam tuvu stāvošu personu sniegtās informācijas, Jelgavā iet vēl karstāk. Pirms kādas no Latvijas Basketbola līgas spēlēm, kluba vadība ir pēkšņi aizliegusi doties laukumā diviem pamatsastāva spēlētājiem. LBS šos kungus bija izsaukusi uz „stingrām pārrunām”, un visticamāk, ka šajā lietā būs kāds oficiāls lēmums. Interesanti ,ka viens no grēkāžiem ir jau vienreiz pieķerts nelikumīgās darbībās. Lai nemulsinātu lasītājus, der atklāt, ka vainīgajam ir ļoti līdzīgs uzvārds ar ilggadējo Latvijas biatlona izlases līderi Ilmāru Brici.

Lai atvieglotu LBS un iesaistītajām instancēm meklēšanas darbus, „laimi” varētu pameklēt pie kāda 1992. gadā dzimuša Artūra, kurš basketbola spēles pamatus uzsācis Krāslavas pusē, bet šobrīd īpaši labi pieprot „Toto” koordinēšanu LBL2 spēlēs.

Šobrīd atliek vien gaidīt jaunumus un oficiālos viedokļus, taču skaidrs ir viens, ka Latvijas Basketbola virtuvē jau kādu laiku cilvēki apzināti cūkojas un pelna ar to iespaidīgas naudas summas.


Написать комментарий