Timošenko draud ar partizānu karu 1

foto: Global Look Press
foto: Global Look Press

Gadījumā, ja Krima pievienosies Krievijai, reģionam draud partizānu karš. Tā paziņojusi bijusī premjerministre Jūlija Timošenko pēc sarunām ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli.

Aģentūra „Reuters” ziņo, ka sarunu laikā ar Merkeli bijusī Ukrainas premjere aicinājusi pastiprināt spiedienu pret Krieviju. Kā uzskata Timošenko – līdzšinējā reakcija pret Krievijas agresiju Krimā nav nesusi gaidīto rezultātu un draud pārvērst Krimu par „karsto punktu”.

Timošenko esot iesniegusi savu versiju par to, kādas sankcijas rietumvalstīm būtu jāvērš pret Maskavu, taču sīkāka informācija medijiem par tām netiek sniegta.

Jūlija Timošenko aicinājusi Rietumvalstis nepieļaut referendumu par Krimas pievienošanu Krievijai. „Tūlītējas sekas tam būs partizānu karš. Melnajā jūrā parādīsies patiess karstais punkts. Ja Putinam ļaus nesodītam izmantot šādas spēka metodes, tad kur viņš apstāsies? Viņš ies tik tālu, cik viņam ļaus," intervijā aģentūrai „Reuters” norādīja Timošenko.

Jūlija Timošenko pašlaik atrodas Vācijā, kur saņem medicīnisko palīdzību. Ekspremjeres veselības stāvoklis krietni pasliktinājās ieslodzījumā, kad viņai par it kā valstij neizdevīga gāzes līguma noslēgšanu Viktora Janukoviča laikā tika piespriests septiņu gadu ieslodzījums. Pēc tam, kad Janukovičs pameta prezidenta amatu protestu dēļ, Jūliju Timošenko nekavējoties atbrīvoja.  

Tikmēr no Krimas tiek ziņots, ka prokrieviskajiem grupējumiem nav izdevies ieņemt Ukrainas gaisa spēku vienības komandpunktu, kuru tie aplenca vakar vakarā.

Uzbrucēji taranēja komandpunkta vārtus un pieprasīja Ukrainas armijas padošanos, taču pēc tam, kad tas neizdevās, pazuda nezināmā virzienā.

 


Написать комментарий

Hadarkovskis arī teica runu Ukrainā.
Krimas putras vārīšanā krievi cerēja, ka celsies naftas cenas, bet sanāca, ka nokritās rubļa un krievu uzņēmumu vērtība.
Tagad krievi Krimas bandītiem piešķirs miljardus ar nekam nederīgiem rubuļiem.