Skanot cītarai un latgaliešu dziesmām, Daugavpils pilsētas domē sveica Terēziju Broku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, februāra beigās Rēzeknē Latgales vēstniecībā „GORS” tika pasniegta Latgaliešu kultūras gada balva „Boņuks 2013” vairākās nominācijās.

Šogad par mūža ieguldījumu Latgaliešu kultūrā balvu pasniedza kordiriģentei, mūzikas pedagoģei, sabiedriskai darbiniecei, Goda daugavpilietei Terēzijai Brokai.

Piektdien, 7.martā, Starptautiskās sieviešu dienas priekšvakarā Latgales kultūras gada balvas ieguvēju sveica Daugavpils pilsētas domē. Klātesošo uzmanībai piedāvāja nelielu prezentāciju par slavenās diriģentes un mūziķes radošo darbību, koncertiem, piedāvāja fotogrāfijas no personīgā arhīva.

Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis pateicās Terēzijai Brokai par ieguldījumu Daugavpils un Latgales kultūras dzīvē, atzīmējot, ka mūsu pilsēta un reģions lepojas ar tik talantīgiem cilvēkiem. Apsveikumiem pievienojās pirmais vicemērs Jānis Dukšinskis, kurš diriģenti apsveica arī Starptautiskajā sieviešu dienā, kā arī Daugavpils pilsētas Kultūras pārvaldes un Daugavpils novada Kultūras centra pārstāvji.

Terēzijai Brokai šajā pasākumā veltīja daudz labu vārdu un novēlējumu, dāvināja ziedus un dziesmas. Īpašs gandarījums viņai bija par viņas audzēknes Lūcijas Vaivodes kolektīva „Dzīsmīte” apsveikumu.

Savā emocionālajā uzrunā Terēzija Broka pateicās visiem, kuri palīdzēja viņai dzīvē un radošajā darbībā. Viņa atzīmēja, ka lepojas ar saņemto balvu un ir ļoti laimīga.

„Prieks, ka mana dzīve turpinās ne tikai manos bērnos un mazbērnos, bet arī skolēnos un sekotājos, kuriem nodevu savas zināšanas un iemaņas. Liels prieks zināt, ka visa mūža darbs nav bijis veltīgs, ka to attīsta un turpina. Es lepojos ar maniem skolēniem, kuru vidū ir Jevgeņijs Ustinskovs, Lūcija Vaivode, Ieva Lazdāne un daudzi citi”, pastāstīja T.Broka.

Terēzijas Broka kopā ar dzīvesbiedru Staņislavu Broku dibināja Daugavpils Mūzikas vidusskolu. Viņa vairāk nekā 20 gadus bija jauktā kora „Latgale” diriģente, Vispārējo latviešu dziesmu svētku virsdiriģente. Terēzijas Brokas veikums latviešu un latgaliešu kultūrā novērtēts ar vairākiem apbalvojumiem: Latvijas Nopelniem bagātā mākslas darbiniece, Latvijas Tautas skatuves māksliniece, Triju Zvaigžņu ordeņa virsniece, Kultūras ministrijas balva tautas mākslā un Spīdolas balva, Lielā mūzikas balva, Latvijas Republikas Ministru kabineta goda diploms un balva, Goda daugavpiliete. Turklāt, neskatoties uz vecumu (viņai ir 88 gadi), viņa joprojām ir enerģijas pilna, ļoti eleganta un dzīvespriecīga.



Написать комментарий