Austrijā atceļ Vaškevičam piemēroto drošības līdzekli

foto: rus.delfi.lv
foto: rus.delfi.lv

Ceturtdien, 6.martā, Austrijas tiesa atcēla atbilstoši Latvijā izdotajam apcietinājuma orderim Vladimiram Vaškevičam piemēroto drošības līdzekli.

Viņš ir atbrīvots un plāno turpināt ārstēšanos, informēja zvērināts advokāts Oskars Rode.

Šādu lēmumu Austrijas tiesa pieņēma, rūpīgāk izvērtējot lietas materiālus, konstatējot, ka Vaškeviča lietā ir daudz neskaidrību un pretrunu. Tāpat Austrijas tiesa ņēma vērā faktu, ka Eiropas Cilvēktiesību tiesā ir iesniegtas vairākas sūdzības par Vaškeviča cilvēktiesību pārkāpumiem.

Vaškeviča advokāti ir arī iesnieguši sūdzību Eiropas Cilvēktiesību tiesā, norādot visus pret bijušo Valsts ieņēmumam dienesta ģenerāldirektora vietnieku, Muitas Kriminālpārvaldes direktoru vērstos Latvijas tiesībsargājošo iestāžu pārkāpumus, tai skaitā prasot atzīt par pretlikumīgu Latvijas tiesas lēmumu par apcietinājuma kā drošības līdzekļa piemērošanu Vaškevičam.

Februāra beigās Austrijas tiesībsargājošās iestādes, saņemot Latvijā izsniegto Eiropas apcietinājuma orderi, pārvietoja Vaškeviču uz citu slimnīcu, kur viņam tika piemērota apsardze.

Vladimirs Vaškevičs kopš 2012.gada augusta, kad viņš devās atpūtas braucienā uz Austriju un kad straujas veselības stāvokļa pasliktināšanās dēļ nācās veikt neatliekamu operāciju, ārstējas Austrijā.


Написать комментарий