ĀM: Krievija ir vīlusies par G8 partneru atteikšanos apspriest cīņu ar terorismu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Pēc vz.ru informācijas, Maskava ir vīlusies par G8 partneru atteikšanos piedalīties konferencē „Pretdarbība sabiedrisko noskaņojumu radikalizācijai, kura veicina terorismu”, – paziņoja Krievijas ĀM.

„Konferences organizatori ar vilšanos uztvēra pēdējā brīža ar izdomātu ieganstu G8 partneru atteikšanos no piedalīšanās pasākumā, kuru Krievijas pārstāvniecība bija sākotnēji saskaņojusi un sagatavoja atklātības un savstarpējās sadarbības apstākļos”, – teikts Krievijas ĀM portālā.
Ministrijā atzīmēja, ka „rezultātā partneri atteicās no svarīgāko kopējo pretterorisma uzdevumu apspriešanas autoritatīvā formātā”.

Kā uzsvēra ministrijā, „šāda pozīcija ir kļūdaina tādēļ, ka konference varētu visai lietderīgi izskatīt fašistiskā radikālisma tematiku Ukrainas notikumu gaismā, kas palīdzētu Rietumvalstu un Eiropas Savienības pārstāvjiem objektīvi paskatīties uz politisko un sabiedrisko procesu norišu Ukrainā iemesliem un apstākļiem”.

Tikmēr Krievijas puse neatmet plānus „iesniegt konferences rezultātus ekspertiem un G8 grupas vadošajiem orgāniem, tos turpmāk nostiprināt kā orientierus starptautiskajai sadarbībai pret terorismu”.

Līdz ar to „divas konferences darba dienas pagāja piesātinātās un interesantās diskusijās par iespējamo valstu struktūru un sabiedrības apvienošanos cīņā ar teroristiskās un ekstrēmistiskās ideoloģijas izplatīšanos, radikalizācijas bīstamības pārvarēšanu”.

Konferences ārzemju dalībniekus pārstāvēja galveno starptautisko organizāciju – ANO, Eiropas Padomes, EDSO un SCO pretterorisma struktūrvienību vadītāji.         

 


Написать комментарий