Igaunijas ministrs nožēlo, ka atmaskoja Maidanu

foto: russian.rt.com
foto: russian.rt.com

Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets nožēlo, ka sabiedrība uzzināja par viņa sarunu ar ES Augsto pārstāvi Ketrīnu Eštoni. Tajā politiķis apsūdzēja opozīcijas līderus par to, ka viņi, nevis prezidents Janukovičs stāv aiz demonstrantu slepkavībām no „nezināmu snaiperu” rokām.

Igaunijas Ārlietu ministrija apstiprināja telefona sarunu starp Igaunijas ārlietu ministru Urmasu Paetu un ES Augstās pārstāves ārlietās Ketrīnu Eštoni autentiskumu. Tika skarta snaiperu tēma, kuri šāva uz manifestantiem Kijevā.

„Ļoti nepatīkami, ka pastāv šāda noklausīšanās”, – paziņoja Urmass Paets. Diplomāts atturējās no liekiem komentāriem.

Urmasa Paeta un Ketrīnas Eštones saruna tika ievietota YouTube.

Pēc Urmasa Paeta vārdiem cilvēkus, kuri gāja bojā Kijevā abās pusēs, nogalināja vieni un tie paši snaiperi, kurus salīga Maidana līderi.
Igaunijas varas iestādes apstiprināja sarunas autentiskumu, kurā Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets paziņoja ES Augstajai pārstāvei Ketrīnai Eštonei, ka vieni un tie paši snaiperi šāva gan uz demonstrantiem, gan uz policiju, – ziņo russian.rt.com.

Paeta un Eštones saruna notika 26. februārī, pēc Igaunijas ministra vizītes Ukrainas galvaspilsētā.

Īpaši zīmīgs sarunā ir fragments, kurā Paets stāsta par nezināmiem snaiperiem, kuri Kijevā šāva uz cilvēkiem. Ministrs precizēja, ka par to viņš vakar uzzināja no Olgas Bogomoļecas, kura ārstēja ievainotos demonstrantus un policistus Neatkarības laukumā.

Olga man pateica, ka, spriežot pēc pierādījumiem, kuri ir viņas rīcībā, policistus un protestētājus, kuri atradās laukumā, nogalināji vieni un tie paši snaiperi, – teica Paets savas telefona sarunas laikā ar Ketrīnu Eštoni.

Pēc ministra vārdiem Olga Bogomoļeca rādīja viņam fotogrāfijas un atsaucās uz medicīniskajiem slēdzieniem, kuri apstiprina, ka lodes, ar kurām tika nogalināti cilvēki abās pusēs, bija no viena ieroča.

„Bet visvairāk cilvēkus sasprindzina fakts, ka koalīcija, kura darbojas Kijevā, atsakās izmeklēt notikušo. Un arvien asāk rodas apziņa, ka nevis Janukovičs nosūtīja šos snaiperus, bet kāds no jaunās koalīcijas”, – teica Urmass Paets Ketrīnai Eštonei.

„Ļoti žēl, ka noklausījās šo sarunu. Tā nebija tik vienkārši publiskota tieši šodien”, – piebilda Paets.


Написать комментарий