RP nestartēs Eiropas Parlamenta vēlēšanās

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Reformu partijas (RP) valdes sēdē pieņemts lēmums neveidot atsevišķu kandidātu sarakstu Eiropas parlamenta vēlēšanām.

«Mēs nevēlamies vairot sašķeltību labējo spēku spektrā un mulsināt vēlētājus ar pretrunīgiem signāliem par Reformu partijas un Vienotības konsolidāciju, gatavojoties 12.Saeimas vēlēšanām,» pieņemtā lēmuma argumentus skaidro RP valdes priekšsēdētāja vietniece.Sandra Sondore-Kukule.

Iepriekš RP kā iespējamos kandidātus minēja bijušo ekonomikas ministru Danielu Pavļutu un Saeimas deputātu Vilni Ķirsi.

BNN jau vēstīja, ka partijas Vienotība kandidātu saraksta galvgalī Eiropas Parlamenta vēlēšanās būs Saeimas deputāts, bijušais premjers Valdis Dombrovskis, Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete un Saeimas deputāts, nesenais aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Tāpat sarakstā ir iekļauti Eiropas Parlamenta deputāti Krišjānis Kariņš, Kārlis Šadurskis un Inese Vaidere, kā arī Saeimas deputāts Ojārs Kalniņš un Vienotības valdes locekle Karīna Korna.

Savukārt nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) dome apstiprinājusi partijas sarakstu Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Ar pirmo numuru vēlēšanās startēs pašreizējais eiroparlamentārietis Roberts Zīle, otrais numurs būs tieslietu ministrei Baibai Brokai, bet trešais – Kultūras ministrijas parlamentārajam sekretāram Rihardam Kolam.

Tālāk VL-TB/LNNK sarakstā būs režisors Edvīns Šnore, Rēzeknes Augstskolas rektors Edmunds Teirumnieks, Kocēnu novada domes deputāte Evija Nagle, jurists Uldis Brūns, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas Bauskas filiāles vadītāja Līga Jankova, Carnikavas novada domes deputāte un Saeimas sekretāra Dzintara Rasnača biroja vadītāja Daiga Kalnbērziņa, kā arī Rīgas domes deputāts un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Eksporta veicināšanas nodaļas vadītājs Andris Pārups.

11.numurs sarakstā būs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Eināra Cilinska biroja vadītājai Marikai Zeimulei, tālāk sarakstā iekļauta Talsu novada domes deputāte un Talsu autotransporta Pasažieru pārvadājumu daļas vadītāja Ilze Indriksone, Latvijas gaisa satiksmes iepirkumu speciālists konsultants Ēriks Ezeriņš un juriste Krista Veita.

Savukārt sarakstu noslēgs jurists Edgars Jansons, kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ierēdnis Māris Klismets.

Kā zināms, Eiropas Parlamenta vēlēšanas notiks 24.maijā.


Написать комментарий