Mērs J.Lāčplēsis apsolīja, ka makšķerniekiem aizliegs atrasties uz bīstama ledus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šogad Daugavpilī pavasaris ir iestājies visai agri, gaisa temperatūra dienā jau sen ir ar plusa zīmi, spīd pavasarīga saule un kaijas ir atgriezušas no dienvidiem.

Neskatoties uz augstākminēto, daudzi pārgalvīgi pilsētnieki joprojām izaicina likteni un staigā pa Daugavas ledu. Pēc speciālistu domām, patlaban tas esot īpaši bīstami, jo straume ir visai spēcīga, bet ledus kust nevienmērīgi. It īpaši tas attiecas uz tiem makšķerniekiem, kuri neievēro pat elementārus drošības noteikumus.

Apvienotās Civilās aizsardzības komisijas sēdē pilsētas vadībai mēra Jāņa Lāčplēša personā tika ierosināts aizliegt makšķerniekiem un citām personām atrasties uz bīstama ledus. Pēc VUGD Latgales reģiona brigādes komandiera Česlava Šmuksta domām, nepieciešams oficiāli aizliegt atrašanos uz bīstama ledus, atrunājot to pašvaldības saistošajos noteikumos.

Kā zināms, mūsu pilsētas mērs arī ir makšķernieks, tomēr viņš pilnībā piekrita speciālista ierosinājumam. „Pasākumi, kuri nodrošina pilsētnieku drošību, ir nepieciešami vienmēr. Mēs izskatīsim ierosinājumu par aizliegumu pavasarī atrasties uz bīstama ledus, it īpaši Daugavā, kur situācija ir daudz bīstamāka.

Protams, šis aizliegums jāiekļauj pašvaldības saistošajos noteikumos un tuvākajā sēdē šis jautājums tiks izskatīts.

Galvenais ir izstrādāt kritērijus, saskaņā ar kuriem varēs noteikt laiku, kad atrašanās uz Daugavas ledus ir bīstama. Speciālistiem vajadzēs izlemt šo jautājumu.

Neesmu drošs, ka šie noteikumi tiks pieņemti ļoti ātri, jo to pieņemšanas kārtība ir visai sarežģīta, bet tas nenozīmē, ka pie šī jautājuma netiks strādāts”, paskaidroja Daugavpils mērs.
 


Написать комментарий