Naujenes mūzikas un mākslas skolas ansamblis ir konkursa „Balsis 2014” dalībnieks

foto: Naujenes Mūzikas un mākslas skola
foto: Naujenes Mūzikas un mākslas skola

28. februārī Daugavpils novada Kultūras centrā notika vokālās mūzikas konkurss „Balsis 2014”, kura dalībnieku vidū bija Naujenes mūzikas un mākslas skolas instrumentālais ansamblis.

Kā portālam Gorod.lv pavēstīja Naujenes mūzikas un mākslas skolas direktors Spodris Kačāns, kolektīvs ir nodibināts 2014. gada 2. janvāri ar mērķi piedalīties Skolu jaunatnes XI dziesmu un deju svētku pasākumos.

Pēc skolas direktora vārdiem 13 kolektīvu no visa Latgales reģiona konkurencē konkursa 1. etapā Naujenes mūzikas un mākslas skolas instrumentālais ansamblis Girša Kagana vadībā ieguva II pakāpi.

Jāatzīmē, ka saskaņā ar konkursa nolikumu, kura organizators ir Valsts izglītības satura centrs, konkursā ir paredzēti trīs etapi, no kuriem pirmais notiek dažādās Latvijas pilsētās un novados, otrais etaps notiek visos reģionos un trešais, fināla etaps – Rīgā. Finālā iekļūst tikai tie kolektīvi, kuri iegūst augstāko vērtējumu konkursa otrajā etapā.

Atzīmēsim, ka šī pasākuma mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu vokālo ansambļu radošo darbību un attīstību, kā arī atbalstīt nepieciešamību izpaust sevi mūzikas mākslā. Turklāt ir svarīgi padziļināt bērnu un jauniešu zināšanas par latviešu tautas dziesmām un veicināt jauna repertuāra apguvi.

 


Написать комментарий