Gripa apiet Daugavpili

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) informāciju gada 7. nedēļā, periodā no 10. februāra līdz 16. februārim Daugavpilī tika atzīmēti pirmie saslimšanas ar gripu gadījumi šajā sezonā.

Divu nākamo nedēļu laikā, līdz februāra beigām gripas gadījumi Daugavpilī netika reģistrēti. Valstī kopumā aizvadītajā nedēļā saslimstība ar gripu samazinājās par 32,4%. No monitoringā iekļautajām stacionārajām iestādēm ir saņemta informācija par 10 pacientiem ar diagnozi „gripa” un 6 pacientiem ar diagnozi „gripas izraisītā pneimonija”. „Latvijas infektoloģijas centra” laboratorijā ir apstiprināti vēl 26 gripas gadījumi.

Tādējādi saslimstība ar gripu valstī ir zema – 5,4 gadījumi uz 100 tūkst. cilvēku. Aizvadītajā nedēļā nedaudz pieauga akūto elpceļu slimību skaits. Daugavpilī slimnieku skaits ar akūtām elpceļu slimībām aizvadītajā nedēļā bija augstākais valstī – 174 cilvēki uz 100 tūkst. iedzīvotāju.

No janvāra sākuma par gripas klīniskajiem gadījumiem ziņoja no Daugavpils, Jēkabpils, Jelgavas, Rēzeknes, Rīgas un Ventspils, tikai slimības izplatība ir atzīmēta tikai galvaspilsētā.

Kā atzīmē epidemiologi, Latvijā gripas izplatība ir zema, cirkulē vīruss, kurš izsauc gripai līdzīgas saslimšanas, kurām ir vieglāka forma.


Написать комментарий