Daugavpils „Stop Time Dance Studio” dejotāji atkal pierādīja savu pārākumu

foto: A.Lukša
foto: A.Lukša

Aizvadītajās brīvdienās notika lielākais Latvijas deju turnīrs „OPEN LATVIAN MODERN DANCE CHAMPIONSHIP”. Par to portālam Gorod.lv pavēstīja deju studijas „Stop Time Dance Studio” vadītājs Aleksandrs Lukša.

Pēc A. Lukšas vārdiem Latvijas atklātais čempionāts vienmēr pulcē lielu dalībnieku un līdzjutēju skaitu no dažādām valstīm, un šogad Rīgā ieradās Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Lietuvas, Igaunijas, Beļģijas, Itālijas un Norvēģijas pārstāvji, kas sastādīja 2,5 tūkst. visu vecumu dalībniekus, kuri pārstāv dažādus mūsdienu dejas virzienus.

„Mūsu deju studija „STOPTIME” pārstāvēja ne tikai Daugavpils, bet bija arī Latvijas delegācijas sastāvā.

„STOPTIME” čempionātā pārstāvēja 2 komandas – pieaugušo „STOPTIME TEAM” un bērnu izlase „MONSTER HIGH”. Tas mūsu pieaugušajiem dejotājiem nebija pirmais čempionāts, daudzi atbrauca uz turieni vairākkārtēju Latvijas čempionu statusā, bet bērnu izlase šāda līmeņa sacensībās piedalījās pirmo reizi.

Satraukums un pieredzes trūkums ietekmēja mūsu jauno dejotāju solo uzstāšanos, Krievijas, Lietuvas un Baltkrievijas sāncenši nepalaida Latvijas dejotājus finālā. Bet komandu sacensībās mūsu juniori parādīja teicamu un saskaņotu darbu, tādēļ ieņēma godpilno 3. vietu atklātajā finālā, piekāpjoties tikai Minskas un Kaļiņingradas pārstāvjiem. Un pelnīti ieguva Latvijas 2014. gada čempionu titulu, atstājot aiz sevis visas pārējās Latvijas komandas!

Lielākajā „junioru” vecuma grupā, kurā solo kategorijā uzstājās vairāk nekā 80 dejotāji, dejoja mūsu Jeļizaveta Šopa un Anastasija Žerebkova. Atklātajās sacensībās, nedaudz piekāpjoties Ukrainas un Krievijas sportistēm, mūsu Liza un Nasja ieņēma 3. un 4. vietu, bet Liza ieguva 2014. gada Latvijas čempiones titulu un otro medaļu. Un jau pēc stundas viņas atkal kāpa uz goda pjedestāla un kļuva par „bronzas” ieguvējām dueta kategorijā un divkārtējām Latvijas čempionēm!

Bet pirmās sacensību dienas noslēgumā notika komandu sacensības pieaugušo grupā, kurā uzstājās mūsu izlase „STOPTIME TEAM”. Jāsaka, ka darba pie izrādes „Pītera Pena piedzīvojumi” dēļ mēs sākām gatavot konkursa programmu pārāk vēlu, bet kā saka – labāk vēlāk, nekā nekad. Pārliecinoši uzstājoties pusfinālā, mūsu meitenes iekļuva stiprāko sešniekā un pēc uzstāšanās finālā ieguva 4. vietu atklātajās sacensībās un 2. vietu Latvijas komandu reitingā, tikai mazliet piekāpjoties Rīgas „BUMP” komandai.

Rezultātā mūsu izlase atgriezās Daugavpilī kā trīskāršs Latvijas čempions ar 6 iegūtajām medaļām un 2 komandu kausiem! Tādējādi, sākot ar 2009. gadu, deju studija „STOPTIME” jau 6. reizi no valsts galvenā čempionāta pārveda Latvijas čempionu titulu! Tas ir labs rezultāts, ar kuru var lepoties, un teicams mūsu treneru Irinas Vasiļonokas, Evitas un Aleksandra Lukšas darbs”, – pastāstīja A. Lukša.

Nobeigumā deju studijas „Stop Time Dance Studio” vadītājs pateicās vecākiem, kuri atbalstīja savus bērnus, visiem, kuri visu šo grūto un ilgo dienu pavadīja kopā ar konkursantiem, kā arī deju studijas audzēkņiem par neatlaidību, ticību sev un mērķtiecību.   



Написать комментарий