Brīvprātīgais no Daugavpils Poļu namā pastāstīs par ceļojumu uz Islandi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Poļu nams (Poļu kultūras centrs) bieži vien organizē dažādus pasākumus, sākot ar starptautiskajiem festivāliem un beidzot ar koncertiem un svētkiem, piemēram, Poļu nama rīkotos „Anžeikus” apmeklē arī citu pilsētu iedzīvotāji.

Šeit tiek rīkotas arī neparastas izstādes. Poļu nama kolektīvs atklājis vairākus talantīgus māksliniekus, fotogrāfus, mūziķus un skulptorus.
Starptautiskās sieviešu dienas priekšvakarā Poļu kultūras centrā tiks atklāta kārtējā izstāde. Ceturtdien, 6.martā, skatītāji varēs apskatīt jauna un talantīga cilvēka, J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas absolventa Marka Badalana darbu izstādi.

Viņš ir dzimis Rīgā gandrīz pirms 26 gadiem, drīz viņa ģimene pārcēlās uz Daugavpili, ar kuru saistās viņa bērnības atmiņas. Arī Daugavpilī pavadītus skolas gadus Marks atceras ar prieku, jo šajā laikā satika daudz gudru, labu, interesantu cilvēku, kuri ietekmēja viņa personības veidošanos.

M.Badalans vienmēr sapņoja par ceļojumiem, tādēļ pēc skolas beigšanas devās studēt uz ārzemēm. Studiju laikā apceļoja Poliju, Slovākiju un Vāciju. Turpinot savu izglītību, apmeklēja dažādus kursus un seminārus, piedalījās dažādos pasākumos, kuru ietvaros apmeklēja Grieķiju un Čehiju.

Ceļošana kļuva par viņa hobiju – viņš apceļojis Dāniju, Norvēģiju, Ungāriju, Ukrainu, Igauniju, Lietuvu, Baltkrieviju, Krieviju. Ilgu laiku sapņojis par braucienu uz Islandi, šo sapņi viņš piepildīja, pateicoties vienai no ES neformālās izglītības programmām, kas bija saistīta ar brīvprātīgo darbu.
Poļu namā piedāvātajā fotoizstādē būs apskatāmi darbi, kuros redzami šajā aukstajā, bet skaistajā salā sastaptie cilvēki.

Pēc jaunā mākslinieka vārdiem, izstādes mērķis nav tikai parādīt šīs valsts dabas skaistumu, bet arī motivēt Daugavpils jauniešus nesēdēt uz vietas, piepildīt savus sapņus un nebaidīties no piedzīvojumiem.
Fotoizstāde tiks atklāta 6.martā plkst.16:00.


Написать комментарий