Rīdzinieka karte: Daugavpils mērs apsūdzēja Saeimas deputātus bezdarbībā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis domā, ka Saeimas deputāti, kuri ir ievēlēti no Daugavpils neko neizdarīja, lai aizsargātu Daugavpils iedzīvotāju intereses, kad Rīgas pašvaldība iniciēja „rīdzinieka kartes” izsniegšanu. Par to pašvaldības priekšsēdētājs paziņoja 3. marta preses konferencē.

Pēc tam, kad Daugavpils vicemērs Jānis Dukšinskis komentēja jautājumu par lokālo patriotismu, Jānis Lāčplēsis acīmredzot nolēma vilkt paralēles:
„Bija pietiekami sāpīga iniciatīva no Rīgas domes puses, lai „pārvilktu” pilsētniekus deklarēties Rīgā. Vai Saeimas deputāti kaut ko izdarīja, lai aizsargātu mūsu pilsētas un pilsētnieku intereses? Neko. Bet uzskata, ka viņi ir ievēlēti no mūsu pilsētas. Un kā viņi aizstāv mūsu pilsētnieku un mūsu pilsētas intereses šajā gadījumā?”

Atzīmēsim, ka pirms zināma laika Daugavpils domes deputātu apstiprināšanai bija iesniegts lēmums par „Latgales kartes” izsniegšanas uzsākšanu, kuru varētu saņemt katrs valsts iedzīvotājs un izmantot dažādas atlaides, kuras piešķirtu gan pašvaldība, gan uzņēmēji. Tomēr jautājums pēdējā brīdī tika izņemts no dienas kārtības.

 


Написать комментарий