Eiropas akcijām straujākais kritums piecu nedēļu laikā

foto: news.vse42.ru
foto: news.vse42.ru

Pirmdien Eiropas akciju tirgus indeksi saruka, piedzīvojot lielāko kritumu piecu nedēļu laikā, jo investoru vidū auga bažas par Ukrainas konfliktu.

Rezultātā reģiona akciju tirgu raksturojošais Stoxx Europe 600 saruka par 1,7%, Vācijas DAX 30 samazinājās par 2,4%, Francijas CAC 40 – par 2%, bet Lielbritānijas FTSE 100 – par 1,39%.

Straujāk saruka to uzņēmumu akciju cenas, kuru darbība Krievijā ir aktīvāka. Tā, piemēram, Carlsberg, kuram pieder valsts lielākais alus ražotājs, akcijas cena piedzīvoja straujāko kritumu vairāk nekā gada laikā, samazinoties par 5,9%. Savukārt Nokian Renkaat, kura 35% ienākumus veido Krievijas reģions, akcijas cena samazinājās par 7%. Tāpat vairāki uzņēmumi publicēja sliktus rezultātus, kas vēl vairāk veicināja akciju cenu kritumu.

«Mūsu bāzes scenārijs neparedz tālāku konflikta eskalāciju Ukrainā,» saka Saxo Bank akciju stratēģis Pīters Garnrijs. Viņš piebilst, ka pārdošanas vilnis varētu būt īslaicīgs, un investori visdrīzāk izpārdod savas akcijas, sperot preventīvi piesardzīgus soļus.


Написать комментарий