Atkal neizdodas vienoties par eksperimentālās naftas ieguves termiņu

foto: telegraf.com.ua
foto: telegraf.com.ua

Ņemot vērā Baltijas ogļūdeņražu ieguves un izpētes asociācijas iebildumus, valdības komiteja pirmdien kārtējo reizi nespēja vienoties par termiņu, cik ilgi komersanti, kam izsniegtas licences eksperimentālai ogļūdeņražu jeb naftas ieguvei, var iegūt naftu licences laukumā.

Sākotnēji Ekonomikas ministrija bija piedāvājusi šo termiņu noteikt 180 dienu garumā, pēc tam – pagarināt līdz 360 dienām, bet tagad iesniegtais noteikumu projekts jau paredz, ka caurmērā naftas ieguvi var veikt 720 dienas, bet atsevišķos gadījumos – pat 1080 dienas.

Tiesa gan, komersantus, kas apvienojušies Baltijas ogļūdeņražu ieguves un izpētes asociācijā, neapmierina arī šāds piedāvājums – asociāciju pārstāvošā Sigita Poželaite valdības komitejas sēdē uzsvēra, ka Ekonomikas ministrijas piedāvātie termiņi ir daudz par īsu, lai komersanti paspētu pāriet no eksperimentālās uz ieguves fāzi.

Poželaite apgalvo, ka Ekonomikas ministrijas nepiekāpība jau iedzinusi komersantus izmisumā.

Tikmēr Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Jurijs Spiridonovs uzsver, ka gadījumā, ja naftas urbumi izrādās veiksmīgi, ar 720 dienu ilgu eksperimentālās ieguves termiņu ir gana.

Tomēr, ņemot vērā asociācijas iebildumus, valdības komitejā nolemts, ka Ekonomikas ministrijai atkārtoti jāmēģina vienoties ar komersantiem par optimāla termiņa noteikšanu eksperimentālai naftas ieguvei Latvijā.

 


Написать комментарий