Bērniem, kuri ir nākuši pasaulē ar ķeizargrieziena palīdzību, biežāk nekā pērējiem ir vielmaiņas problēmas

foto: 7ya.ru
foto: 7ya.ru

Bērniem, kuri ir nākuši pasaulē ar ķeizargrieziena palīdzību, biežāk ir liekais svars vai aptaukošanās, kad viņi kļūst pieauguši, parādīja Londonas Karaliskās koledžas pētījums. Viņu aptaukošanās risks ir paaugstināts par 26%, raksta The Telegraph, atsaucoties uz vairāk nekā 38 tūkst. māmiņu un viņu bērnu analīzi, ziņo meddaily.ru.

Pēc zinātnieku domām šiem bērniem nav labo baktēriju, kuras atrodas dzemdību ceļos. Turklāt kompresija dabīgo dzemdību laikā aktivizē svarīgus gēnus. Jau bija zināms, ka ar ķeizargrieziena palīdzību piedzimušajiem bērniem atšķiras zarnu trakta mikroflora. Šī iemesla dēļ viņu organisms nespēj efektīvi pārstrādāt tauku nogulas.

Zinātnieki ne vienu reizi vien ir pierādījuši, ka bērniem, kuri ir piedzimuši ar ķeizargrieziena palīdzību, ir paaugstināts astmas un 1. tipa diabēta risks. Pēdējā pētījuma ietvaros tika ņemti vērā dati, kuri ir savākti 10 valstīs. Speciālisti novērtēja pieaugušo ķermeņa masas indeksu, kuri ir piedzimuši ar ķeizargrieziena palīdzību. Izrādījās, ka tas ir apmēram par puspunktu augstāks nekā pārējiem.

Kopumā ārsti piekrīt tam, ka dabīgās dzemdības mātei un bērnam ir drošākas no veselības risku viedokļa. Tādēļ sievietēm nav jādomā, ka ķeizargrieziens ir vienkāršs risinājums. To ir jāveic tikai medicīnisku iemeslu dēļ.  


Написать комментарий