Lielbritānijā no 2015. gadā jau dzims pa 100 bērniem gadā, kuri ir ieņemti no trim vecākiem 1

foto: health.obozrevatel.com
foto: health.obozrevatel.com

Vairāk nekā 100 ģenētiski modificēti mazuļi, kuri ir ieņemti no trim vecākiem, katru gadu dzims Lielbritānijā, raksta inopressa.ru.

Lielbritānijas valdība publicēja likuma projektu, kurš ļaus sievietēm ar mitohondriju defektiem dzemdēt veselus bērnus ar in vitro apaugļošanas palīdzību. Mitohondriju defekti var novest pie nopietnām bērnu slimībām vai spontānā aborta, skaidro raksta autore Viktorija Volatsone.

Lai palīdzētu šādām sievietēm, zinātnieki izstrādāja tehnoloģiju, kura ļauj nomainīt nākamās māmiņas bojāto mitohondriju ar veselu, kurš ir paņemts no veselas sievietes olšūnas. „Tādējādi bērnam būs divu olšūnu un viena spermatozoīda DNS, un būtībā divas mātes un viens tēvs, kaut gan donora olšūnas ģenētiskais ieguldījums būs minimāls”, – raksta autore.

Izmaiņas likumā, kuras pieprasa apstiprināšanu parlamentā, var būt ieviestas šā gada beigās, un pirmie ģenētiski modificētie bērni var nākt pasaulē jau nākamajā gadā. Kā paziņoja Lielbritānijas Veselības aizsardzības ministrija, sākumā katru gadu no trim vecākiem dzims pa 10 bērniem, bet vēlāk viņu skaits pieaugs līdz 125.

Skeptiķi apsūdzēja valdību par biedējošu ētikas ignorēšanu. Viņi apgalvo, ka neviens nevar garantēt bērna veselību, kurš piedzimst šādā veidā, un atgādina, ka olšūnu gēnu un embriju inženierija ir aizliegta daudzās valstīs. Citi tās varianti var novest pie „pilnīgu” bērnu radīšanas ar acu un matu krāsu pēc pasūtījuma.

 


Написать комментарий

Pie kā noved cilvēku amoralitāte un stulbums un zinātnes izmantošana tikai peļņai! Pret HIV vēl nav atrastas zāles, kas būtu primārais, bet miljardi tiek tērēti amorāliem ētikas pārkāpjošiem pētījumiem. Kāpēc netiek reklamētas iespējas ārstēt potenciālos vecākus, bet propogandēts tiek murgs? Taisnība, ārstēšana prasa ļoti ilgu laiku un pūles, bet tas attaisnojas. Kāpēc nenotiek cīņa par cēloņiem, bet tikai par sekām?
Diezvai cilvēki, kas atļāja šādi radīt bērnus paši būtu apmierināti, ja viņiem būtu 3 vecāki, tas nav normāli! Kāpēc nav pateikts, cik nedzimušu embriju tiek nogalināti šādos pētījumos? Sanāk, tā nu mēs ar tēvu tevi gribējām, tādu un šitādu, bet no mums nepietika materiāla un tāpēc paņēmām arī materiālu no tantes x. Lūk tā!