J. Viļums: Drīzumā atkal tiks izvirzīts jautājums par vietējiem referendumiem 2

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā jau tika ziņots, portāla Gorod.lv veiktā aptauja parādīja, ka 60% respondentu atbalsta referendumu, kuri dod vēlētājiem tiesības atlaist vietējo pašvaldību deputātus, rīkošanas ideju.

Ar jautājumu par to, kādā etapā atrodas likuma izskatīšana par vietējiem referendumiem, mēs vērsāmies pie Saeimas deputāta no Latgales Jura Viļuma, kurš ir šī likumprojekta iniciatoru partijas biedrs.

J. Viļums paskaidroja, ka patlaban viņš nav komisijas loceklis, kura strādā pie šī likumprojekta. Saskaņā ar deputāta rīcībā esošo informāciju komisija tikās ar jauno vides un reģionālās attīstības ministru Eināru Cilinski, kurš paziņoja, ka tiek plānots veikt pašvaldību aptauju, lai uzzinātu viņu viedokli par vietējo referendumu nepieciešamību.

Jautājumu, kurš īpaši nevirzās uz priekšu, tuvākajā laikā komisija izvirzīs atkal, lai vismaz noteiktu kaut kādu lēmumu datumu, piebilstot, ka nepastāv steiga, jo neviens īpaši nevēlas, lai šis likums tiktu pieņemts, tai skaitā arī pašvaldības.

„Protams, tautai jādod iespēju izteikt savu viedokli. Mehānismam ir jābūt, bet tomēr viss ir jāpārdomā, lai referendumi nenotiktu pārāk bieži, jo to rīkošanu apmaksās pašvaldības.

Mana pašvaldības deputāta pieredze rāda, ka vēlētāji no vienām vēlēšanām līdz nākamajām īpaši aktīvi neinteresējas par politiku un pašvaldības dzīvi, jo domā, ka neko nevar mainīt. Likuma pieņemšanas gadījumā pašvaldību iedzīvotājiem būs vairāk iespēju paust savu viedokli un ietekmēt situāciju”, – pastāstīja J. Viļums.

Atgādināsim, ka iepriekš izskatāmais likumprojekts par municipālajiem referendumiem paredzēja, ka municipālajā referendumā varēs izvirzīt jautājumus par pašvaldības atlaišanu, pašvaldības ilgtermiņa attīstības stratēģiju, kā arī publiskai apspriešanai nodotajiem būvniecības projektiem. 
 


Написать комментарий

Kremlī jau ir sagatavots uzmetums Latgales autonomijai, paši redzēsiet kā kremlinu sūkātāju kvartets caur referendumu centīsies panākt Latgales autonomiju.

Kremlinu sūkātāju kvartets: Urbanovičš, Ušakovs, Ždanoka un Lindermans.

"Kremlī jau ir sagatavots uzmetums Latgales autonomijai, paši redzēsiet kā kremlinu sūkātāju kvartets caur referendumu centīsies panākt Latgales autonomiju. Kremlinu sūkātāju kvartets: Urbanovičš, Ušakovs, Ždanoka un Lindermans." ,

Labi ja vēl par autonomiju. Krievias Domē iesniegts likumprojets, kurš ļaus, balstoties uz atsevišķas ārvalstu teritorijas referenda rezultātiem,šo teritoriju pievienot Krievijai. Šis likums ieguvis aneksijas likuma nosaukumu. Itkā domāts par Krimu, tomēr izlasot var saprast, tā var būt jebkura teritorija vai pat tās sastāvdaļa, kur idzīvotāju vairākums izteiks vēlmi tai pievienoties.

Написать комментарий