Turpinoties militārās spiedzes eskalācijai, militārpersonas Krimā bloķē saziņu ar kontinentālo Ukrainu

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Ukrainā, Krimas pussalā, piektdien turpinoties militārās spriedzes eskalācijai, visas saziņas iespējas ar kontinentālo Ukrainas daļu kontrolē militārpersonas, kas, kā līdz šim, sevi dēvē par "Krimas iedzīvotāju pašaizsardzību", ziņo LETA.

Tomēr vietējie uzskata, ka tās ir Krievijas militārpersonas.

Šīs militārpersonas kontrolē gan sauszemes, gan jūras un gaisa saziņu ar Ukrainas kontinentālo daļu.

Simferopoles lidostā patrulē bruņoti cilvēki.

Pie lidostas atrodas vairāki kravas transportlīdzekļi bez reģistrācijas numurzīmēm.

Tomēr lidostas darbība nav traucēta, un avioreisi nekavējas un nav atcelti.

Tikmēr Krievijas Melnās jūras flotes militārpersonas piektdien Simferpolē bloķē Ukrainas Jūras spēku galveno štābu, ziņo Ukrainas Aizsardzības ministrija. Tā informē, ka ēku bloķē divi militārie transportlīdzekļi un 40 karavīri.

Krimas galvaspilsētas Simferopoles lidostā joprojām atrodas bruņotu cilvēku grupa. Kā kļuvis zināms no militāriem avotiem, tie nav Krievijas Melnās jūras karaflotes, bet gan Krievijas bruņoto spēku specvienību kaujinieki, vēsta Ukrainas tīmekļa medijs "Segodņa".

Simferopoles lidostā piektdien nolaidusies lidmašīna ar Krievijas karavīriem, vēsta "Segodņa".

Krievijas Melnās jūras flotes raķeškuteris no Balaklavas līča pie Sevastopoles jūrā nav ļāvis iziet Ukrainas robežsardzes kuģiem, ziņu aģentūrai UNIAN pavēstīja robežsardzei tuvu stāvošs informācijas avots.

Sevastopolē piektdien no rīta nolaidušies astoņi no Krievijas Anapas pilsētas atlidojuši armijas helikopteri, atsaucoties uz savu informācijas avotu, vēsta tīmekļa ziņu medijs ZN. Avots neizslēdz iespēju, ka vienā no tiem varētu būt atlidojis Ukrainas līdzšinējais prezidents Viktors Janukovičs.

Netālu no Sevastopoles Belbekas lidostu un lidlauku kontrolē aptuveni 300 ar automātiskajiem ieročiem bruņoti cilvēki. Tie ir Krievijas karavīri, jau iepriekš sacīja lidostas maiņas priekšnieks Anatolijs Rečenko, kurš ar viņiem sarunājies.

Kā UNIAN apliecināja informēts avots Sevastopoles drošības dienestos, Belbekas lidostā izvietoti Krievijas Melnās jūras flotes jūras kājnieku brigādes vīri un kara tehnika.

Krievijas karavīri nobloķējuši Ukrainas uzņēmuma "Krimaeroruh" darbu. Uzņēmums nodrošina aviācijas navigāciju virs pussalas teritorijas. Ukrainas iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs piektdien paziņoja, ka Krimā sācies bruņots Krievijas iebrukums.


Написать комментарий