Pieņemti grozījumi Daugavpils novada māksliniecisko kolektīvu darbības vērtēšanā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

27.februārī kārtējās Daugavpils novada domes deputātu sēdes gaitā tika pieņemts gala lēmums jautājumā par grozījumu pieņemšanu noteikumos par novada māksliniecisko kolektīvu un interešu grupu darbību.

Ziņotāja – Daugavpils novada domes Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne – pastāstīja, ka minētajos noteikumos tiek piedāvāts iekļaut papildus daļu, kurā tiktu atrunāta novada māksliniecisko kolektīvu un interešu grupu darbības vērtēšanas kārtība

„Kultūras iestāžu pārstāvji ierosināja māksliniecisko kolektīvu darbības vērtēšanu veikt reizi divos gados, pirms tam tie tika vērtēti ik gadu. Kultūras iestāžu direktori sagatavos nepieciešamas atskaites – būs jāņem vērā piedalīšanās dažādās skatēs, festivālos, koncertos, Dziesmu un deju svētkos utt.”, atzīmēja I.Mukāne.

Pēc Kultūras pārvaldes vadītājas vārdiem, katrs no kolektīviem tiks sadalīts 4 kategorijās, saskaņā ar kurām tiks noteikts kolektīva vadītāja atalgojums. Visaugstākā būs 1.kategorija, bet viszemākā – 4.

Svarīgi, ka tiks paplašināts māksliniecisko kolektīvu un interešu grupu vadītāju darba stundu jēdziens. Agrāk tika apmaksātas tikai tā saucamas „kontaktstundas”, t.i., mēģinājumu laiks, savukārt grozījumi paredz, ka tiks ņemts vērā arī laiks, kas nepieciešams, lai kolektīva vadītājs sagatavotos mēģinājumiem, sameklētu nepieciešamos materiālus, laiks, kuru viņš velta dalībai dažādos pasākumos un preses relīžu sagatavošanai.

Atgādināsim, ka Kultūras pārvalde ilgu laiku plānoja veikt grozījumus noteikumos par māksliniecisko kolektīvu un interešu grupu darbību. Informācija par iecerētiem grozījumiem deputātiem pirmo reizi tika iesniegta 2013.gada oktobrī, tāpat tā tika nosūtīta Daugavpils novada pagasta pārvaldēm un kultūras iestādēm.


Написать комментарий