Jau no pirmdienas vairāk nekā 200 Daugavpils novada skolēniem tiks piešķirtas bezmaksas pusdienas

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Kārtējās Daugavpils novada domes deputātu  27. februāra sēdes gaitā tika galīgi atrisināts jautājums par bezmaksas skolas pusdienu piešķiršanu novada mācību iestāžu skolēniem.

Kā paziņoja Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes vadītāja Irēna Bulaša, pēc lēmuma projekta apstiprināšanas par bezmaksas ēdināšanas piešķiršanu Daugavpils novada pašvaldības skolēniem jau no 1. marta 3. un 4. klašu skolēni, kā arī no jaunā mācību gada sākuma, t.i., no 2014. gada 1. septembra 4. – 6. klašu skolēni savās mācību iestādēs saņems bezmaksas pusdienas. Turklāt ir paredzēts, ka pusdienu cena vienam skolēnam dienā sastādīs 0,85 eiro.

Deputāti bez iebildumiem un papildjautājumiem vienbalsīgi apstiprināja projektu.

Atzīmēsim, ka līdz ar lēmuma pieņemšanu par bezmaksas pusdienu piešķiršanu skolēniem, deputāti apstiprināja arī kārtību, kurā skolēniem tiks sniegts šis pakalpojums. Piemēram, gadījumos, ja skolēns bez attaisnojoša iemesla neapmeklē skolu vai bieži pārkāpj mācību iestādes iekšējās kārtības noteikumus, tiks izmantoti bezmaksas ēdināšanas ierobežojumi.

Atgādināsim, kā iepriekš tika ziņots, ka šī mērķa nodrošināšanai no Daugavpils novada domes budžeta tiks izdalīti 30 tūkst. eiro.


Написать комментарий