Meteņi Daugavpils novadā: jautras rotaļas, dejas, mūzika, izrāde un tipisks cienasts

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Meteņu nedēļa sākās vakar, 24. februārī, tomēr ziemas pavadīšanas un pavasara sagaidīšanas svētki turpinās. Tie ir svētki, kuri ir tieši saistīti ar daudzām paražām – jautrību, izpriecām, pankūku un sniega kalniem.

Neskatoties uz to, ka šogad mums droši vien neizdosies baudīt pēdējo, variantu jaukai ziemas pavadīšanai, tai skaitā arī Daugavpils novadā ir pietiekami daudz.

Jāsaka, ka Līksnas pagasta iedzīvotāji bija pirmie, kuri Daugavpils novadā jau izbaudīja Meteņu jautrās izpriecas. Te rotaļas, kaujas, zābaka mešana, masku parāde un daudz kas cits notika jau aizvadītajā svētdienā, 23. februārī.

Tomēr galvenie notikumi ir vēl priekšā. Tā, 1. martā plkst. 14:00, t.i., sestdien pavadīt ziemu varēs Kalkūnes pagasta iedzīvotāji. Visus interesentus gaidīs laukumā aiz pagasta sabiedriskās pirts.

Savukārt svētdien, 2. martā plkst. 11:00 Skrudalienas pamatskolas laukumā visi interesenti ar jautrām rotaļām, dziesmām un Meteņu cienastu varēs sagaidīt pavasari.

Tieši pusdienlaikā, plkst. 12:00 Vaboles pagasta parkā sāksies pasākumu cikls „Aizgavienī cīmūs braucu …”. Visus klātesošos gaida vizināšanās zirgu pajūgos, tradicionālas rotaļas, kā arī folkloras kolektīvu sporta pasākumi, kuri plkst. 15:00 ar koncertprogrammu uzstāsies Kultūras namā. Tomēr pirms tam varēs apskatīt koncerta dalībnieku izstādi ar nosaukumu „Vylnys dīgu raksti”.

Plkst. 12:00 visus vietējos iedzīvotājus gaidīs Maļinovas laukumā, kur sola pavadīt ziemu jautri un interesanti.

Demenes pagasta iedzīvotāji Meteņus varēs svinēt plkst. 13:00. Pasākuma „Plašie Meteņi” gaitā visi interesenti varēs noskatīties teātra pulciņa izrādi, padejot, piedalīties jautrās rotaļās un konkursos, ka arī saņemt balvas.

Plkst. 14:00 pie Naujenes pagasta Kultūras nama pastāstīs par baltu un slāvu Meteņu tradīcijām. Turklāt pasākuma organizatori piedāvā jautras dziesmas, rotaļas un, protams, raksturīgo cienastu.   


Написать комментарий