Grībauskaite sola atbalstīt visstingrākās sankcijas pret Ukrainas valdību

foto: azbukywedy.livejournal.com
foto: azbukywedy.livejournal.com

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite piektdien paziņoja, ka atbalstīs "visstingrākas sankcijas" pret Ukrainas valdību pēc tam, kad bruņotās sadursmēs starp protestētājiem un miliciju gājuši bojā vairāki desmiti cilvēku.

Uz jautājumu, vai Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministru ceturtdienas vakarā apstiprinātās sankcijas ir pietiekamas, Grībauskaite sacīja, ka nav, jo "pagaidām jau vēl sankciju nav".

"Uzskatu, ka pašreizējās valdības rīcība ir uzskatāma par kriminālu pret tautu, tādēļ es atbalstīšu visstingrākās sankcijas pret tādu valdību," Lietuvas prezidente sacīja piektdien žurnālistiem Viļņā.

Savukārt Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs uzstāja, ka ES ir izdarījusi visu, ko tā varēja.

Linkevičs norādīja, ka sankciju saraksts nav galīgs. Viņš norādīja, ka sankcijas ietver vīzu atteikumu personām, kas ir atbildīgas par vardarbību, un šo personu banku kontu ES iesaldēšanu.

Lai gan protesti Ukrainā pret prezidenta Viktora Janukoviča lēmumu neparakstīt asociācijas un brīvās tirdzniecības līgumu ar Eiropas Savienību, tā vietā tuvinoties Krievijai, turpinās jau kopš novembra beigām, pēdējās dienās tie ir pārvērtušies vardarbīgās sarunās, kurās bojāgājuši skaits sasniedz jau vairākus desmitus.


Написать комментарий