Līvānu novadā 100 bērnie tika rīkots pasākums «Dāvā mīlestību!»

foto: Līvānu novada dome
foto: Līvānu novada dome

20.februārī Līvānu novada kultūras centrā pulcējās ap simts Līvānu novada bērnu no daudzbērnu ģimenēm kopā ar saviem vecākiem, kurus kopā aicināja Līvānu novada Sociālais dienests un starptautiskā palīdzības tīkls GAiN Latvija (Global Aid Network), ziņo Līvānu novada dome.

Līvānu novada domes priekšsēdētāja vietniece Aija Usāne klātesošos aicināja dāvāt vairāk sirds siltumu līdzcilvēkiem, jo mīlestība mīt katra cilvēka sirdī, un tā ir dāvana, ko var dalīt un saņemt neierobežotā daudzumā.

GAiN Latvija direktore Daina Vilde atzina, ka organizācijas mērķis ir dot cilvēkiem iedrošinājumu un jaunu cerību pārvarēt materiālo nomāktību. Līvānu novada ģimenes no Rudzātu, Turku, Sutru, Rožupes, Jersikas pagastiem un Līvānu pilsētas dāvanās saņēma Leipcigas ģimeņu sarūpētās dāvanas, kas bija īpaši sagādātas, ņemot vērā katra konkrētā bērna vecumu.

Solvita Ziemele un Inga Jermacāne – labdarības pasākuma organizatores un Līvānu novada sociālās darbinieces pastāstīja, ka sadarbība ar organizāciju GAiN Latvija Līvānu novada sociālajam dienestam ilgs jau divus gadus. Šajā laikā ģimenes ir saņēmušas palīdzību gan bērnu pārtikas, gan humānās palīdzības veidā, ir tikuši sagādāti mazgāšanas līdzekļi, divus gadus novada ģimenes piedalās arī akcijā „Skolas soma”, kurā bērni no visas Latvijas var piepildīt savas skolas somas ar mācībām nepieciešamo. GAiN Latvija ciemojas arī pie ģimenēm mājās, novērtējot katra iespējas un vajadzības, lai organizētu konkrētu palīdzību, piemēram, iegādājoties sadzīves tehniku vai palīdzot veikt mājas remonta darbus.

Pasākumu bija interesanti vērot ne tikai vecākiem, bet arī bērniem, jo viņus uzrunāja omulīgais lācis Vinnijs Pūks un Sivēns (Līvānu kultūras centra jauniešu dramatiskā teātra dalībnieki). Nopietnākus priekšnesumus  klasiskās mūzikas veidā sniedza Jēkaba Graubiņa Līvānu mūzikas un mākslas skolas audzēkņi. Savukārt Līvānu bērnu un jauniešu centra deju grupa bērnus priecēja ar enerģiskām mūsdienu dejām.



Написать комментарий