Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs izsludinājis pieteikšanos kārtējai glezniecības rezidencei

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, septembrī mākslas pasaule svinēs Marka Rotko – viena no abstrakta ekspresionisma spilgtākajiem pārstāvjiem – dzimšanas dienu.

Ik gadu par godu mākslinieka dzimšanas dienai Daugavpilī tiek rīkoti plenēri. Pērn Marka Rotko mākslas centrā notika starptautiskā glezniecības rezidence, kurā piedalījās 11 mākslinieki no dažādām pasaules valstīm – Indijas, Japānas, Kanādas, ASV u.c. Divu nedēļu laikā viņi aktīvi pievērsās radošajai darbībai, bet sava darba augļus piedāvāja noslēguma izstādē.

Šogad no 8.-26.septembrim Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs  organizē ikgadējo starptautisko rezidenci Daugavpilī  “Mark Rothko 2014”, kurai jau iespējams pieteikties. Šī gada rezidence būs īpaša ar to, ka rezidences noslēguma izstāde tiks atklāta  Rotko 111.dzimšanas dienā, kad Rotko centrā notiks Starptautiskā konference „Abstraktais ekspresionisms – emociju valoda”,  kas pulcēs daudzus ievērojamus mākslas zinātniekus un māksliniekus no visas pasaules.

Konference ir viens no „Rīga 2014” (Eiropas kultūras galvaspilsēta) notikumiem, ko organizē Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs.
Atgādināsim, ka pērn mūsu valsti Starptautiskajā glezniecības rezidencē pārstāvēja divas dalībnieces, viena no kurām bija Daugavpils māksliniece Anna Grinčuka.

Plašāka informācija par pieteikšanos rezidencei pieejama šeit.


Написать комментарий