Daugavpils novada skolas, piedaloties konkursā, varēs saņemt līdzekļus sociālo problēmu risināšanai

foto: panoramio.com
foto: panoramio.com

Visdrīzāk, Daugavpils novada domes projektu konkurss vispārējās izglītības iestādēm „Kopā būt!” tiks rīkots arī šogad – 20.februārī šo jautājumu izskatīja Daugavpils novada domes Finanšu komitejas sēdē.

„Konkurss jārīko sakarā ar izveidojušos situāciju – Daugavpils novadā dzīvo 75 ģimenes, kuru vairāk nekā 100 bērni ir riska grupā, daudziem bērniem ir uzvedības traucējumi. Šīs problēmas bērni nes uz skolu, tādēļ pieaug emocionālās vardarbības līmenis.

Pēdējā laikā plašsaziņas līdzekļos daudz raksta par to, ka nepilngadīgie lieto spaisus, alkoholu un enerģētiskos dzērienus, šī problēma ir aktuāla arī Daugavpils novadā.

Tādēļ minētais konkurss ir labs veids, kā piesaistīt līdzekļus sociālo problēmu risināšanai. Izglītības iestādēm resursu nav daudz, tādēļ iespēja piesaistīt papildus speciālistus ir ierobežota”, pastāstīja Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes bērnu tiesību aizsardzības un jaunatnes lietu galvenā speciāliste Natālija Pēterāne.

Viņa atzīmēja, ka konkursa mērķis ir, sadarbojoties pedagogiem, skolēniem un vecākiem, radīt inovatīvu pieeju audzināšanai, aicināt bērnus domāt par morālām vērtībām, attīstīt savstarpējās attiecības.

Kopējais balvu fonds ir 2 130 eiro, maksimālā vienam projektam pieejamā summa ir 710 eiro. Pēc N.Pēterānes vārdiem, šī summa ir gandrīz ekvivalenta pagājušā gada sniegtajam atbalstam – viens projekts varēja pretendēt uz 500 latiem.

Atgādināsim, ka pērn tika atbalstīti 3 projekti – Špoģu vidusskolas, Vaboles vidusskolas (attēlā) un Birznieku pamatskolas projekti.

Jāpiebilst, ka gala lēmums šajā jautājumā tiks pieņemts Daugavpils novada domes deputātu sēdē, kas notiks ceturtdien, 27.februārī.


Написать комментарий