Ukrainas Justīcijas ministrija: Opozīcija atteicās parakstīt paziņojumu par atteikšanos no radikālām darbībām

foto: rian.com.ua
foto: rian.com.ua

Ukrainas opozīcija atteicās parakstīt paziņojumu par radikālu darbību nosodīšanu, paziņoja justīcijas ministra p.i. Jeļena Lukaša, ziņo rbc.ru.

Pēc viņas vārdiem politiskās krīzes noregulēšanas darba grupas dalībnieki konstatē pārrunu laikā sasniegto vienošanos pārkāpumus no opozīcijas līderu puses. „Protests, kuru vēl vakar opozīcija pasludināja kā miermīlīgu akciju, šodien sākās ar atklātu bruņotu konfliktu. Opozīcija ignorēja Ukrainas prezidenta aicinājumu uz mierīgu konflikta noregulēšanu”, – teica viņa.

„Ukrainas prezidents aicināja nekavējoties pārtraukt tiesībsargājošo iestāžu un ieroču pārņemšanu savās rokās, pārtraukt konflikta eskalāciju valstī. Tie ir opozīcijas pienākumi – aicināt visus radikāļus, kuri ir pārkāpuši likumu un ir atbildīgi par asins izliešanu, pārtraukt konfrontāciju. Diemžēl kopēju paziņojumu par opozīcijas radikālo darbību nosodīšanu opozīcija atteicās parakstīt”, – atzīmēja Lukaša.

Šodien opozīcijas līderiem ir jāuzņemas personīga atbildība par jaunā opozīcijas etapa saasināšanos. Viņu darbības apdraud sabiedrisko mieru un Ukrainas nākotni”, – uzsvēra Lukaša. Viņa piebilda, ka darba grupa vēršas ar prasību pārtraukt konflikta eskalāciju, bruņotu konfrontāciju un apsēsties pie pārrunu galda.    


Написать комментарий