Šveices referendums apglabāja Horvātijas cerības

foto: ru.euronews.com
foto: ru.euronews.com

„Horvātija ir pirmais Šveices referenduma upuris”, – ar šādiem virsrakstiem šodien ir izraibināti vadošie izdevumi Zagrebas avīžu kioskos. Šveices federālās varas iestādes paziņoja, ka vienošanās ar Horvātiju par darba atļauju piešķiršanu tās pilsoņiem nevar būt parakstīta 9. februāra referenduma rezultātu dēļ.

„Skumji, ka mēs esam pievienojušies Eiropas Savienībai, bet mums nav vienādu tiesību ar citām dalībvalstīm”, – saka Zagrebas iedzīvotāja.
„Mums daudz ko solīja. Teica, ka pēc iestāšanās ES problēmas tiks atrisinātas. Ir pagājuši 6 mēneši, bet nekas nav izdarīts. Tieši otrādi: līdz ar katru dienu mūs arvien vairāk nostumj ceļmalā”, – sašutis 30 gadus vecais Ivaničas pilsētas bezdarbnieks.

Pēc Šveices referenduma rezultātiem ar balsu vairākumu, kuras atbalsta kvotu ieviešanu ES darba migrantiem, Brisele apturēja pārrunas ar Berni par sadarbību izglītības un zinātnisko pētījumu jomā, – ziņo ru.euronews.com.

Runa ir par inovāciju programmām Ноrizon 2020 un studentu apmaiņas programmām Erasmus+. Tās pamatojas uz pārvietošanās brīvību, un tās finansē ES. Šīs programmas izmanto arī tūkstoši Šveices studentu.


Написать комментарий