Fotomākslinieks A.Siliņš veltīja izstādi savai baltkrievu mūzai

foto: BKC
foto: BKC

14.februārī Baltkrievu kultūras centrā notika Aivara Siliņa personālizstādes „Veltījums mīļotajai” («Любимой посвящается») atklāšana. Fotomākslinieks ir veltījis izstādi savai mūzai – baltkrievu sievietei, sievai, dakterei Zinaīdai.

„Vīrietis un sieviete, Latvija un Baltkrievija, mīlestība un talants, daba un skaistums. Tas viss ir apvienots Aivara Siliņa izstādē „Veltījums mīļotajai”, - atklājot fotoizstādi, sacīja  Baltkrievu kultūras centra vadītāja Žanna Romanovska.

Aivara Siliņa fotoizstāde ir mīļotās Latvijas ainavu melnbaltie foto un veltījums mīļotajai sievietei. Kā atzinās pats autors, ar dabas ainavu fotografēšanu viņš aizraujas kopš 1970.gadu sākuma, izstādē skatītāju uzmanībai ir piedāvāti vismīļākie kadri.

Par 14.februāra teju mistisko nozīmi Aivara un Zinaīdas Siliņu dzīvē teica daudzi svētku viesi: tā ir gan svētā Valentīna diena, gan fotoizstādes atklāšanas diena, gan Aivara un Zinaīdas iepazīšanās diena, tā ir fotomākslinieka mūzas dzimšanas diena.

Zinaīda piedzima baltkrievu ciematā Zaļesjē. Tajā pašā Zaļesjē, kur kādu laiku savā muižā dzīvojis komponists, diplomāts un politiķis Mihails Oginskis, slavenās polonēzes autors. Bet savas muzikālās dotības Zinaīda nodemonstrēja, kad baltkrievu tautas tērpā akapella dziedāja baltkrievu tautas dziesmu – tā bija dāvana Aivaram.

Radošo vakaru papildināja arī ansambļu  «Ластауки» un «Купалинка» uzstāšanās.

A.Siliņa izstāde „Veltījums mīļotajai” būs skatāma Baltkrievu kultūras centrā līdz 14.martam.

Foto no kreisās uz labo pusi: Aivars Siliņš un Zinaīda Siliņa pieņem Baltkrievijas republikas Ģenerālkonsula Daugavpilī Viktora Geisika apsveikumus.


Написать комментарий