Brīvostas apgrozījums krities, taču Loginovam grib izkārtot prēmiju

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Pagājušajā gadā pieņemtie brīvostas darba samaksas noteikumi strauji samazinājuši Leonīda Loginova ienākumus un nu pārvaldnieks saņem tikai 5 000 eiro. Lai to kaut kā labotu šonedēļ uz sēdi bija pulcējušies Rīgas brīvostas valdes locekļi, kas lēma, vai Loginovam tomēr nevajadzētu piešķirt kādu prēmiju.

Rīgas brīvostas pārvaldniekam Loginovam un vēl pieciem vadošajiem ostas darbiniekiem līdz šim prēmijas maksāja ik gadu pēc gada pārskata apstiprināšanas. Tā Loginovs 2012.gadā prēmijā saņēma 52 024 latus jeb 0,15% no ostas apgrozījuma, bet viņa sieva Irina Gorbatikova – Bondarenko 35 254 latus jeb 0,1% no apgrozījuma, vēsta TV3 raidījums Nekā personīga.

Valsts kontrole prēmiju aprēķināšanu atkarībā no ostas apgrozījuma atzina par nelikumīgu. Osta grozīja darba samaksas noteikumus, paredzot, ka darbinieki var saņemt prēmiju divu mēnešalgu apjomā. Par prēmijām lemj struktūrvienību vadītāji un nesen pār ostas darbiniekiem jau nolijis prēmiju lietus. Taču viens darbinieks – Loginovs bija palicis bez prēmijas, jo viņam nav tiešā priekšnieka, viņa darbību pārauga ostas valde. Tādēļ Loginova vietnieks Aigars Pečaks ierosinājis šo netaisnību novērst un prēmiju Loginovam piešķirt.

Valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks uz sēdi ieradās apņēmības pilns tikt galā ar šo sīko kļūmi, neraugoties uz to, ka osta nav ieviesusi visus Valsts kontroles ieteikumus un, ka pagājušajā gadā krities ostas apgrozījums. Ameriks uzskata, ka Loginovs jāprēmē, jo Rīgas ostā krāvums samazinājies mazāk, nekā citur.

Atšķirībā no saviem padotajiem Loginovs arī palicis bez 50% piemaksas, par ko būtu jālemj valdei. Tādēļ Ameriks bija ierosinājis piešķirt sev pilnvaras tādu piemaksu noteikt.

Šajā ostas valdes sēdē Loginovs tā arī palika bez prēmijas un piemaksas, jo valsts pārstāvji atteicās atbalstīt prēmijas piešķiršanu bez pamatojuma. Uz prēmiju Loginovam ir cerības, kad osta sagatavos gada pārskatu. Parasti tas tiek skatīts maijā.

«Kas attiecas uz prēmijas piešķiršanu pārvaldniekam, šodien jautājums tika atlikts tā iemesla dēļ, ka šodien valdē, kā mēs uzzinājām par pārsteigumu, joprojām nav pārslēgts darba līgums ar pārvaldnieku. Kā mēs šodien uzzinājām, līgums joprojām nav grozīts. Kas, protams, arī izraisīja debati valdes sēdē un mēģinājām noskaidot, kāpēc faktiski nav ievērots valdes lēmums,» stāsta Rīgas brīvostas valdes locekle Inga Antāne.

Rīgas brīvostas darbinieki ir uzticīgi savam gādīgajam pārvaldniekam Loginovam un jau sagatavojuši valdei ierosinājumu palielināt Loginova algu, kas neesot celta jau kopš 2010.gada.


Написать комментарий