Lietuvas proklamēšanas dienas priekšvakarā daugavpiliešus aicina uz lietuviešu keramiķu darbu izstādi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Svētdien, 16.februārī, mūsu kaimiņi lietuvieši svinēs valsts svētkus – Lietuvas proklamēšanas dienu. Tieši 1918.gada 16.februārī Lietuva pasludināja sevi par patstāvīgu, neatkarīgu un demokrātisku valsti.

Daugavpilī par godu šiem svētkiem tiks izkārti mūsu valsts karogi, kā arī tiks atklāta lietuviešu keramiķu darbu izstāde.

Sestdien, 15.februārī, Lietuvas proklamēšanas dienas priekšvakarā Daugavpils Māla mākslas centrā tiks atklāta divu lietuviešu, mātes un dēla, Nijoles Ļatukaites un Augustīna Ļatuka kopējā personālizstāde "Duets". Izstādē tiks prezentētas abu mākslinieku keramikas skulptūras, mozaīkas un freskas.

Lietuviešu keramikas paraugus var apskatīt arī Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā, kurā tika atklāta Panevēžas Starptautisko keramikas simpoziju modernās keramikas kolekcijas izstāde.

Panevēžas pilsētas Mākslas galerijā atrodas 600 šamota keramikas darbi, kuri radīti 19 starptautisko keramikas simpoziju laikā. Tā ir unikāla un vienīgā šāda veida kolekcija Lietuvā, kas gan Lietuvas, gan ārzemju keramiķu darbos atspoguļo modernās keramikas virzienus. Septiņpadsmit šīs keramikas kolekcijas priekšmeti tiks izstādīti Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā.


Написать комментарий