Pērn darbu Latvijā visaktīvāk meklējuši uz Lielbritāniju un Vāciju emigrējušie

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Aizvadītajā gadā Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētas 65 594 darba devēju pieteiktās vakances. Šobrīd pieejamas vairāk nekā 9 000 brīvu darba vietu.

2013.gadā pieauga arī NVA CV/Vakanču portāla apmeklējumu skaits. Ja 2012.gadā kopējais apmeklējumu skaits bija 3 301 763, tad 2013 gadā portāls skatīts jau 3,7 miljoni reizes (3 713 740), BNN noskaidroja NVA.

No ārvalstīm visbiežāk portālam «pieslēgušies» Lielbritānijā (22 665), Vācijā (7 403), Zviedrijā (6 527), Īrijā (5 676) un Norvēģijā (4 436) dzīvojošie Latvijas iedzīvotāji.

2012.gadā NVA CV/Vakanču portālā reģistrēti 9 289 jauni darba meklētāju dzīves un darba apraksti (CV), bet 2013.gada – 9 328.

Pārsvarā ar NVA starpniecību darba devēji šobrīd meklē dažāda veida pārdevējus, pārdošanas speciālistus un konsultantus, strādniekus, transportlīdzekļu vadītājus, pastniekus, tirdzniecības pārstāvjus un aģentus, celtniecības speciālistus, klientu apkalpošanas speciālistus, pavārus un šuvējus.

Vakanci publicēt CV/Vakanču portālā var jebkurā diennakts laikā, izveidojot savu kontu portāla mājas lapā, aizpildot nepieciešamo informāciju, un sludinājums vienas darba dienas laikā tiks publicēts. Tāpat arī darba devējam ir iespēja pašam portālā meklēt piemērotāko kandidātu, jo uz šo brīdi CV/Vakanču portālā ir pieejami 41 707 aktīvi CV. Darba sludinājumu publicēšana darba devējiem, kā arī CV reģistrēšana darba meklētājiem ir bez maksas.

Darba devēji parasti izmanto divas iespējas, lai ar NVA resursiem sameklētu sev darbinieku. Viena no tām – patstāvīgi NVA CV/Vakanču portālā ievietot savus darba piedāvājumus, tādejādi sameklējot savam uzņēmumam nepieciešamos darbiniekus.

Tāpat, bez sludinājumu publicēšanas vakanču portālā, darba devējs par vakanci var paziņot arī pa tālruni, ar e-pasta starpniecību vai personīgi vēršoties NVA filiālē. Piesakot savu vakanci NVA filiālei, pastāv arī izvēles iespējas definēt tās publicēšanas veidu – atklāta (darba devējs atļauj pretendentam tieši sazināties ar sevi un piekrīt brīvās darba vietas publiskošanai), daļēji slēgta (darba devējs vēlas sazināties ar pretendentu, izmantojot NVA starpniecību, un piekrīt informācijas publiskošanai) vai slēgta (darba devējs vēlas saņemt NVA palīdzību pretendentu atlasē, bet nepiekrīt informācijas par brīvo darba vietu publiskošanai).


Написать комментарий