Daugavpils pilsētas IP turpinās rīkot bērnu vecākiem domātos seminārus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nav noslēpums, ka bērnu audzināšanas jautājumā daudzi no mums uzskata sevi par lieliem speciālistiem, it īpaši, ja tas attiecas uz svešiem bērniem, savukārt ar pašu bērniem saistītās problēmas risināt ir daudz sarežģītāk.

Lai palīdzētu vecākiem izvairīties no kļūdām bērnu audzināšanā, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde (IP) otro gadu rīko seminārus bērnu vecākiem.

Izglītības metodiķe pieaugušo izglītības jautājumos Ilze Onzule pastāstīja portālam Gorod.lv, ka prakse liecina, ka minētie semināri ir pieprasīti mūsu pilsētas vecāku vidū. Semināros apspriestie jautājumi attiecas ne tikai uz dažāda vecuma bērnu uzvedību, bet to gaitā vecākus mācās pareizi reaģēt, nonākot dažādās situācijās. Pērn tika organizēts tēviem un mātēm domātais nodarbību cikls.

„Sākumā nodarbību beigās veicām anketēšanu, lai noskaidrotu, kādi jautājumi interesē vecākus. Patlaban nākamo semināru temati rodas nodarbību gaitā, kurās piedalās arī psihologi. Piemēram, šogad pirmais seminārs notiks trešdien, 19.februārī, un tajā tiks runāts par pirmsskolas vecuma bērnu agresīvo uzvedību. Ar speciālistu palīdzību mēģināsim saprast, ar ko varētu būt saistīta maza bērna agresija, kāpēc bērns, piemēram, saplēš grāmatas, salauž rotaļlietas un nereaģē uz vecāku piezīmēm”, paskaidroja I.Onzule.

Tiek plānots, ka šāda veida semināri latviešu un krievu valodā notiks reizi mēnesī. Pēc IP speciālistes domām, vecāki bieži vien padomus meklē internetā vai pie paziņām, nesaprotot, ka katram cilvēkam neatkarībā no vecuma nepieciešama īpaša pieeja.

Nākamie semināri tiks veltīti pusaudžu problēmām, vecāku attiecībām ģimenē utt. Informācija par semināriem būs pieejama IP mājas lapā, Daugavpils pirmsskolas izglītības iestādēs, vispārizglītojošajās iestādēs, Bērnu veselības centrā. Pastāvīgi semināru dalībnieki par to laiku un vietu tiks informēti ar īsziņām.


Написать комментарий