Arī jaunā dome nespēja ietekmēt komersantu piedāvājumu summas: apgaismojuma rekonstrukcija Judovkā nenotiks

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sakarā ar apgaismojuma rekonstrukciju divos Daugavpils mikrorajonos (Judovkā un Grīvā) KPFI projekta ietvaros radušies sarežģījumi jau konkursa stadijā.

Atgādināsim, ka 8.novembrī Daugavpils pilsētas domes ārkārtas sēdē deputāti pieņēma lēmumu, pateicoties kuram Komunālās saimniecības pārvalde ar diviem projektiem varēja piedalīties projektu konkursā. Vēlāk notika vēl viena ārkārtas sēde, kurā pašvaldība palielināja papildfinansējumu projekta realizēšanai.

Aplokšņu ar pretendentu piedāvājumiem atvēršana tika atlikta sūdzības dēļ, pēc kāda laika sūdzība tika atsaukta un aploksnes tika atvērtas, tomēr pretendentu piedāvājumi bija daudz lielāki par pašvaldības ieplānoto summu. Acīmredzot ne ministrija, ne pašvaldība nevar iedalīt papildlīdzekļus.

Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns paziņoja portālam Gorod.lv, ka patlaban tika nolemts samazināt projekta apjomu un darbus veikt tikai vienā mikrorajonā – Grīvā, kur apgaismojuma sistēma ir sliktā stāvoklī. Drīz notiks pārrunu procedūra un tiks noteikta firma, kura veiks darbus.

Atgādināsim, ka projekts tika iesniegts steidzamā kārtā, jo tā realizācijas termiņš beidzas šā gada 31.martā. Gatavojot dokumentus, pašvaldība rēķinājās ar noteiktu summu, kura rezultātā izrādījās nereāla. Neskatoties uz augstākminēto, vicemērs Pēteris Dzalbe solīja sakārtot projekta realizēšanas tāmes un nepieļaut nepamatoti dārgus piedāvājumus.

Jāatzīmē, ka vicemērs Pēteris Dzalbe iepriekš norādīja, ka apgaismojuma rekonstrukcijas projekts Grīvā tiks realizēts par fonda līdzekļiem, bet Judovkā – par papildlīdzekļiem. Taču izrādās, ka papildlīdzekļi nav pieejami. Vicemērs atzina, ka projekta realizācijai ieplānotas 120 dienas esot pārāk neilgs termiņš, kas tika samazināts līdz 60 dienām, bet neviens pretendents šos darbus nespēs veikt tik ātri, tādēļ ar ministriju tiek apspriesta iespēja pagarināt termiņu.

Cerams, ka projekts tiks realizēts vismaz vienā mikrorajonā, un pašreizējā pašvaldības vadība, kura iepriekšējo Domes sasaukumu kritizēja par nekvalitatīvu projektu realizācijas procesu, daudz veiksmīgāk atrisinās „nepamatoti dārgu” piedāvājumu problēmu.
 


Написать комментарий