Kalifornijas zemnieki cīnās pret lielāko sausumu 119 gadu vēsturē

foto: Reuters/scanpix
foto: Reuters/scanpix

ASV Rietumu daļā, Kalifornijā, pieredzēts lielākais sausums pēdējo 119 gadu laikā. Lauksaimnieki ir izmisuši, cenšoties ar dažādām tehnoloģijām glābt neražai nolemtās apstrādājamas lauksaimniecības zemes, vēsta ASV mediji.

Kalifornijas štats gan nav vienīgais, liels sausums piemeklējis arī Oregonu, Aidaho un Nevadu. Kopumā šis jau esot trešais gads, kas Kalifornijas štatā, līdz ar ievērojamo sausumu, nodara  ievērojamus zaudējumus  lauksaimniekiem. Tā, piemēram, Beikersfildas pilsētā 17 ražošanas saimniecības palikušas pilnībā  bez dzeramā ūdens.

Kalifornijas štata gubernators Džerijs Brauns janvārī izsludinājis ārkārtas stāvokli. Ārkārtas stāvokļa izsludināšana dod piekļuvi federālajai palīdzībai. Tāpat Brauns lūdzis iedzīvotājus samazināt ūdens patēriņu, lai maksimāli taupītu kopējos resursus.

Kalifornijas fermeru apvienības pārstāvis uzsvēris, ka ūdens apgādes problēmas ir briesmīgs trieciens lauksaimniekiem. Kopumā no centralizētas ūdens piegādes ir atkarīgas divas trešdaļas štata iedzīvotāju - ap 25 miljoniem cilvēku, kā arī vairāk nekā 400 000 lauksaimniecības zemju.

Foto aplūkojumi sausā laika nodarītie postījumi. Tāpat fotogrāfijās redzams, kā lielākie štata lauksaimnieki, nolīgstot zemes urbšanas firmas, cenšas padziļināt aku urbumus.

 


Написать комментарий