Vēstule redakcijai: Neaizmirstamais absolventu vakars 3.vidusskolā

foto: personīgais arhīvs
foto: personīgais arhīvs

Nav noslēpums, ka skolā pavadītie gadi katram cilvēkam ir ļoti nozīmīgi, jo skolā iegūstam ne tikai zināšanas, bet arī dzīves pieredzi.

Droši vien tāpēc absolventu vakari daudziem skolu beidzējiem ir īsti svētki, kurus viņi gaida ar nepacietību un nelielu uztraukumu, kas saistīts ar iespēju tikties ar bijušajiem klasesbiedriem, draugiem, skolotājiem.

Portāla Gorod.lv redakcija saņēma Daugavpils 3.vidusskolas pateicīgo absolventu vēstuli, kuru piedāvā mūsu lasītājiem (dzejolis tiek publicēts oriģinālvalodā).

Сегодня вечер встречи...
Взглядом ловлю я родные, знакомые лица.
Может, в сей вечер чудесное что-то случится?..
Как бы то ни было, праздник нам всем обеспечен.

И что за праздник, скажите, сегодня намечен?

Это будет  торжественный, радостный час,
Час восхищения школой, родной и любимой,
Воспоминаний, веры, надежды единой.
И этот вечер мы с вами, конечно, вспомним не раз”.

Par labu tradīciju ir kļuvusi iespēja februāra pirmajā sestdienā pulcēties savā dzimtajā skolā, lai satiktos ar skolotājiem un bijušajiem klasesbiedriem, atcerētos skolas gadus. Šīs gads nebija izņēmums: sestdien, 1.februārī, Daugavpils 3.vidusskolā notika tradicionālais absolventu vakars.

Renovētajā sporta zālē mūs, bijušos skolas absolventus, gaidīja skolotāji un 12.klašu skolēni. Jaunieši bija sagatavojuši interesantus konkursus, kuros piedalījās absolventi, kuri skolu beiguši pērn, kā arī pirms 5,10, 15 un pat 30 gadiem. Tas bija brīnišķīgs koncerts, kurā skaisti dziedāja vecāko klašu skolnieces.

Mēs, 12.a klases skolēni, mūsu skolu absolvējām pirms 15 gadiem – 1999.gadā. Absolventu vakarā piedalījās daudzi bijušie klasesbiedri, mums bija, ko atcerēties: jautrus gadījumus mācību stundu laikā, mūsu ārpusklases tusiņus, gatavošanos JAK spēlēm, pasākumus ar vecākiem. Pulcējoties klasē, apskatījām klases audzinātājas Marijas Žilinskas glabāto mūsu klases dzīves hroniku.

Mīļš paldies skolas direktoram Vitālijam Azarevičam, skolas administrācijai, visiem mūsu skolotājiem un it īpaši klases audzinātājai par profesionalitāti, zināšanām, pacietību, mīlestību!

Skolu vienmēr atceramies ar siltumu. Šeit mēs iemācījāmies draudzēties, cienīt skaistumu, pacietīgi un neatlaidīgi sasniegt mērķus. Tagad šajā skolā mācās mūsu bērni. Paldies, mūsu dārgie skolotāji!

Ar cieņu, Daugavpils 3.vidusskolas 12.a klase (1999.gada izlaidums) 


Написать комментарий