Potenciālo Daugavpils lidostas investoru vizītes sekas izrādījās visai negaidītas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kārtējo potenciālo investoru vizīte, kuri apmeklēja Daugavpils domi šī gada janvārī, neradīja nekādas lidostas attīstības darbības, tomēr nākamās dažu masu mēdiju publikācijas izsauca pretenzijas no organizāciju pārstāvju puses, kuru vārdā bija ieradušies viesi.

Pēc tam, kad portāls Gorod.lv pārpublicēja kolēģu materiālu, kurā tika paustas šaubas par delegātu nopietnību, portāla redakcija saņēma vēstuli bez paraksta, kurā kāds lūdz izņemt šo rakstu no portāla, jo tas satur apmelojumus. Atbildot uz autora pieprasījumu, mēs paziņojām, ka šajā gadījumā pretenzijas jāadresē materiāla autoram, jo portāls Gorod.lv nav tā autors. Tāpat mēs palūdzām cilvēku kontaktus, ar kuriem var sazināties informācijas precizēšanai. Tomēr acīmredzot šie cilvēki paši nolēma vērsties pie portāla vadības. Telefona sarunas laikā potenciālajiem investoriem atkal tika paskaidrots, ka portāls Gorod.lv izņems šo publikāciju gadījumā, ja to izdarīs autors, bet gadījumā, ja materiāls satur apmelojumus, pareizāk būtu griezties tiesā. Tomēr pēc šādiem paskaidrojumiem sekoja kārtējais padoms izņemt publikāciju, savādāk portāla reputācijai var būt nodarīts kaitējums.

Pēc šādas uzstājības, kuru pauda neapmierinātā puse, par investoriem, kuri apmeklēja domi, mēs pajautājām preses konferences laikā februāra sākumā. Ja, kā iepriekš ziņoja pašvaldība, viesus interesēja reģionālās lidostas projekts, iespējams, ka jau sasniegtas kaut kādas iepriekšējas vienošanās par sadarbību? Tāpat mēs mēģinājām uzzināt, vai pašvaldība pārbaudīja cilvēkus, kurus sēžu zālē pieņēma pilsētas mērs, kurš atrada tam laiku savā noslogotajā grafikā.

Mēra komentārs bija šāds: „Tikšanās notika publiski, nekādas slēptas tēmas mēs ar viņiem neapspriedām. Ja jums ir kaut kādi jautājumi investoriem, iespējams, tos tomēr jāuzdod viņiem”. Mērs piebilda, ka pēc tikšanās nekādi dokumenti no investoriem netika saņemti.

Tāpat atzīmēsim, ka uz portāla publikāciju par to, ka pašvaldībai pēc Biznesa attīstības nodaļas vadītāja Vladimira Nadeždina pārliecības nav jāmeklē uzziņas par investoriem, sūdzības netika saņemtas.     


Написать комментарий