Daugavpils novada domes pārrunas ar SIA „Bīstamo atkritumu serviss” pagaidām apturētas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

3. februārī Daugavpils novada domē notika kārtējā preses konference, izmantojot gadījumu, portāla Gorod.lv korespondents painteresējās, kādā etapā atrodas Daugavpils novada pašvaldības pārrunas ar SIA „Bīstamo atkritumu serviss” (SIA „BAS”) pārstāvjiem, t.i., biogāzes ražošanas koģenerācijas stacijas Demenes pagastā būvniecības iniciatoriem.

Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika komentēja to šādi: „Patlaban nav iespējams noteikt stadiju, pagaidām pārrunas ar SIA „Bīstamo atkritumu serviss” nenotiek, jo nav šādas nepieciešamības. Notika mūsu tikšanās, kā jūs arī rakstījāt, mūsu lēmums tika nodots administratīvajai tiesai. Domāju, ka viņi paši ne visai uzmanīgi izlasīja vai konceptuāli nepareizi saprata katra mūsu lēmuma nozīmi, jo viņiem bija tiesības mainīt tehnoloģiju, saskaņot to ar orgāniem, kuri ar to nodarbojas. Pēc tam viņu jaunais piedāvājums tiktu izskatīts vēlreiz.

Pēc tikšanās rezultātiem mēs sapratām, ka SIA „BAS” ir gatava atsaukt savu iesniegumu no tiesas tādēļ, ka, kamēr dokumenti atradīsies tiesā, mūsu darbība šī jautājuma risināšanā būs apturēta. Patlaban mēs sagatavojam atbildi tiesai, tai pašā laikā arī stacijas būvniecības iniciatori izstrādā citas tehnoloģijas izmantošanas variantu. Cik es saprotu, SIA „BAS” problēma ir apstāklī, vai viņi saņems visus jaunā tehniskā projekta saskaņojumus.

Gadījumā, ja SIA „BAS” atsauks savu iesniegumu no tiesas, par viņu nākamo soli var kļūt jaunas koģenerācijas stacijas tehnoloģijas piedāvājums”.

Noslēgumā Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska piebilda, ka informatīvā tikšanās ar Demenes pagasta iedzīvotājiem noteikti notiks gadījumā, ka parādīsies piedāvājums par jaunas tehnoloģijas izmantošanu stacijas būvniecībā. 


 


Написать комментарий