Šogad par Daugavpils novada domes „ēnām” varēs kļūt 15 jaunieši

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portāls Gorod.lv ziņoja iepriekš, no 22. janvāra līdz 31. janvārim visi sākumskolu, pamatskolu, vidusskolu un profesionālo skolu skolēni, kā arī augstāko mācību iestāžu studenti, kuri rūpējas par savu likteni un karjeru, varēja pieteikties dalībai Latvijas jauniešu vidū populārākajā projektā „Ēnu dienas 2014”.

Zīmīgi, ka Daugavpils novadā šogad tika piedāvātas apmēram 30 vakances, kuru vairākumu piedāvā Daugavpils novada dome.

Kā preses konferences gaitā ziņoja Daugavpils novada domes Informācijas un sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Kristīne Isaka, kļūt par absolūti dažādu profesiju pārstāvju „ēnām” izteica vēlēšanos 40 dažādu Daugavpils novada skolu skolēni, tomēr aktīvākie bija Vaboles un Špoģu vidusskolas vecāko klašu skolēni.

Kā atzīmēja K. Isate, šogad tika nolemts, ka katram Daugavpils novada domes pārstāvim būs tikai viena „ēna”, bet tas nozīmē, ka uzzināt par dažādu pašvaldības nodaļu vadītāju niansēm varēs tikai 15 laimīgie. Nav jāaizmirst arī pa to, ka pretendentu atlase uz „ēnu” lomām arī kļuva rūpīgāka. Galīgie atlases rezultāti būs zināmi jau rīt, 5. februārī.

Atgādināsim, ka pērn Daugavpils novada domi apmeklēja 23 jaunieši, kuri kļuva par Daugavpils novada domes priekšsēdētājas un izpilddirektores „ēnām”, viņi varēja vērot arī juridiskās, protokolu un sporta nodaļas, IT kompetences centra darbu.

Turklāt daudzi interesējās par Sociālā dienesta, Finanšu pārvaldes un Būvvaldes darbu. „Ēnas” apmeklēja arī jaunatnes lietu speciālistu un jaunatnes lietu projektu koordinatoru. Vairāki jaunieši mēroja garu ceļu, lai šajā īpašajā dienā, kas jaunatnei ir atvērtas visas durvis, pavadītu tieši Daugavpils novada domē – daži no viņiem ieradās no Preiļiem, Krāslavas un Ķeguma.

 


Написать комментарий