Skolnieks saņem ķīlniekus Maskavas skolā; notikusi apšaude

foto: AFP/Scanpix
foto: AFP/Scanpix

Ķīlnieku sagrābšanas drāma un apšaude, kurā gājis bojā skolotājs un policists, pirmdien notikusi kādā Maskavas skolā. Uzbrucējs ir atbruņots un aizturēts, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Vēl viens policists apšaudē ievainots.

Bruņots vīrietis, kurš vēlāk izrādījies šīs skolas audzēknis, ielauzies 263. skolā. Draudot ar ieroci, viņš licis apsargam aizvest sevi uz bioloģijas kabinetu, kur notikusi stunda desmitajai klasei.

Apsargs tomēr paspējis nospiest trauksmes pogu un notikuma vietā ieradās policija, kuru uzbrucējs sāka apšaudīt no logiem. Jaunietis bijis bruņots ar divām šautenēm.  Skolēni no mācību iestādes evakuēti.

Visus ķīlniekus (22- 29 skolēnus) ir izdevies atbrīvot, neviens no tiem nav cietis. Nekādas prasības uzbrucējs, kuru policija "neitralizēja", izvirzīt nepaspēja un nozieguma motīvi nav skaidri. Laikraksts "Komersant", atsaucoties uz saviem avotiem, ziņo, ka izbrucējs ir Sergejs Gordejevs, kuram bijis konflikts ar kādu skolotāju.

Iepriekš par cietušajiem cirkulēja pretrunīgas ziņas. Izskanēja, ka ir ievainoti divi policisti. Pēc citas informācijas viens policists ir nogalināts. Savukārt vēl citi avoti ziņoja, ka ir nogalināts skolotājs un policists.


Написать комментарий