V.Kezika par jaunas komisijas izveidi: Plašsaziņas līdzekļu interese par veselības aprūpes jautājumiem ir neveselīga

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka Daugavpils pilsētas domes deputāts un ārsts Vladimirs Borisjonoks ierosinājis izveidot komisiju, kura pievērstos veselības aprūpes jautājumu risināšanai.

Priekšlikumu apvienoties minēto jautājumu risināšanā Daugavpils pilsētas pašvaldība pagājušajā gadā nosūtīja Daugavpils reģionālās slimnīcas (DRS) līdzdibinātājiem – Daugavpils novada domei un Ilūkstes novada domei. Izmantojot iespēju, šodien, 3.februārī, notikušās preses konferences gaitā portāla Gorod.lv korespondents uzdeva jautājumus par to, vai Daugavpils novada dome esot saņēmusi šo priekšlikumu un kā varētu uz to atbildēt.

Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska paziņoja, ka priekšlikums par Veselības komisijas izveidi tiešām esot saņemts, un tā mērķis esot ne tikai DRS darbības, bet arī ģimenes ārstu darba izvērtējums.

„Jautājumu par šīs komisijas izvedi plānojam izskatīt Daugavpils novada domes Sociālās komitejas sēdē. Ilūkstes novada dome jau atbildējusi uz ierosinājumu, tika nolemts, ka viņi neveidos atsevišķu komisiju, jo Ilūkstē darbojas Veselības dienests, Sociālais dienests un Sociālā komiteja. Komisiju varam izveidot tikai, ja visas pašvaldības piekritīs šai iecerei, ja kāda no pašvaldībām atteiksies, tad komisijas izveidei nebūs jēgas. Manuprāt, var izmantot citu formu un neveidot īpašu komisiju, bet, piemēram, izveidot darba grupu”, komentēja situāciju J.Jalinska.

Savukārt Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika pauda neizpratni par to, ka plašsaziņas līdzekļi pievērš šis jautājumam tik daudz uzmanības: „Uzskatu, ka plašsaziņas līdzekļu interese par veselības aprūpes jautājumiem ir neveselīga – par to runā gan televīzijā, gan presē... Pastāv dibinātāju sapulces, kurās nav aizliegts izskatīt jebkura veida jautājumus, un tas arī tiek darīts. Vai tā nebūs komisija, kuras darbību noteiks dibinātāji?”

Daugavpils novada domes priekšsēdētāja atzīmēja, ka pēdējo divu gadu laikā DRS dažas reizes pārbaudīja gan pilsētas Revīzijas komisija, gan Audita dienests, gan KNAB, tomēr šāda veida rekomendācijas netika sniegtas.

Atbildot uz korespondenta jautājumu, kā Daugavpils novada domes vadība vērtē DRS darbību, J.Jalinska atzīmēja, ka par slimnīcu esot saņemtas tikai pozitīvas atsauksmes: „Intai Vaivodei ir vadošā darba pieredze, turklāt slimnīcā strādā laba komanda. No 2013.gada 7.jūnija līdz šai dienai nekādas problēmas nebija radušas. Tuvākajā sēdē plānojam izskatīt direktīvas un nolikumu par pamatlīdzekļu izlietošanu un nomāšanu. Uzskatam, ka esam izvēlējušies pareizo virzienu un izskatam jautājumus no saimnieciskā, nevis politiskā viedokļa”.


Написать комментарий