Telegraph: Lietuvas uzņēmumi ir alternatīva ieguldījumiem Āzijas akciju tirgos

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Briti, kuri iegulda naudu uzņēmumu akcijās, bieži vien pārspīlētu uzmanību pievērš augošo Āzijas tirgu svārstībām un spekulācijām par Amerikas Savienoto Valstu (ASV) ekonomikas «sildīšanu». 

Janvārī krītoties arī vadošo Lielbritānijas uzņēmu akciju vērtībai, laikraksts the Telegraph saredz perspektīvu ieguldījumiem Lietuvas uzņēmumos.

Rubrikā «Privātā ieguldītāja dienasgrāmata» akciju tirgu apskatnieks Džeimss Bartolomeo (James Bartholomew) raksta: «Iespējams, ir pienācis laiks, kad glabāt daļu naudas Lietuvā un Ķīnā nozīmē nodrošināties pret antikapitālismu Lielbritānijā».

Bartolomeo raksta, ka izvēlējies ieguldīt Lietuvā, un nosaucis to par jaunattīstības tirgu, kur drosmīgi netiek pievērsta uzmanība ietekmei, ko varētu radīt ASV Federālo Rezervju bankas iecere mazāk «sildīt» pasaules lielāko tautsaimniecību (ASV).

Internetā painteresējies par biržā kotētajiem lietuviešu uzņēmumiem, viņš peļņas potenciālu saskatījis City Service un Linas Agro, kas ir jauni un augoši uzņēmumi, kuru akciju vērtība ir krietni zemāka nekā līdzvērtīgām britu firmām.

Gan City Service, gan Linas Agro darbojas starptautiski. Pirmais sniedz pakalpojumus birojiem vairākās valstīs, ieskaitot Spāniju, un tā akcijas vērtība ir 1,84 eiro (1,30 lati). Bartolomeo citē prognozes, ka City Service akciju ienesīgums 2014.gadā varētu pieaugt sešas reizes.

Mazliet mazāku ienesīguma pieaugumu prognozē otrai britu žurnālista favorītei – Linas Agro. Šis uzņēmums nodarbojas ar graudu, barības un citu lauksaimniecības produktu tirdzniecību un tā akcijas vērtība pašlaik ir 0,65 eiro (0,46 lati).


Написать комментарий