Autoceļi pirmdienas rītā daudzviet pamatīgi apledojuši

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Pirmdienas rītā braukšanas apstākļus uz valsts galvenajiem autoceļiem Vidzemē un vietām Kurzemē apgrūtina apledojuma veidošanās. Savukārt pamatīgi apledojuši vietām ir reģionālie autoceļi gandrīz visā valsī, portālu "Delfi" informēja "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Rīgas apkārtnē, Daugavpils, Bauskas un Jelgavas virzienos braukšanas apstākļi ir apmierinoši, bet Ainažu un Valmieras virzienos apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus visa maršruta garumā, brauktuves kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Siguldas virzienā autoceļš apledojis un tiek kaisīts posmā Rīga – Raunas pagrieziens, bet Liepājas virzienā autoceļš vietām apledojis posmā Kalnciems - Annenieki, brauktuvi, kur tas ir nepieciešams, brauktuves kaisa.

Ventspils virzienā apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus posmos Rīga – Priedaine un Kūdra – Strazde. Brauktuves kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Savukārt uz reģionālajiem autoceļiem apledojuma veidošanās vietām apgrūtina braukšanas apstākļus Bauskas, Jelgavas, Rīgas, Dobeles, Kuldīgas, Saldus, Talsu, Tukuma, Cēsu, Limbažu, Valkas un Valmieras apkaimēs. Brauktuves apstrādā ar pret apledojuma materiāliem.

Pirmdienas rītā gaisa temperatūra no -9 līdz -2 grādiem.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi, arī pirmdien vietām valsts austrumu un centrālajā daļā gaidāms sasalstošs lietus - veidosies atkala, ceļi būs slideni. Īpaši bīstama satiksmes situācija sasalstošā lietus zonā var izveidoties uz vietējās nozīmes ceļiem.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, LVC aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.


Написать комментарий