Latgales mākslas skolu abiturienti Rotko Mākslas centrā demonstrē jaunradi un fantāzijas lidojumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 31. janvārī Rotko Mākslas centrā tika atklāta izstāde, kurā izstādīti Latgales mākslas skolu abiturientu darbi.

Apmēram 20 darbus, kuri ir radīti ar dažādu un neparastu materiālu palīdzību, no porcelāna un māliem līdz vilnas diegiem un daudzkrāsainiem konfeti, visi Centra apmeklētāji varēs apskatīt līdz 4. aprīlim.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja dizaina un mākslu Saules vidusskolas direktore Ilona Linarte– Ruža, astoņām Latgales reģiona mākslas skolām (no 15 pastāvošajām) piedāvāja izstādei atlasīt pēc viņu domām pa diviem labākajiem abiturientu darbiem.

„Tā ir atskaite par paveikto darbu un ieguldījumu, kuru katra skola ienesa sava novada un visa Latgales reģiona attīstībā. Izstādē pārstāvēto darbu līmenis ir ļoti augsts, bet daudzi no tiem var konkurēt ar pazīstamu mākslinieku gleznām: ar pērnā gada plenēra dalībniekiem, kuru darbus varēja redzēt šajā zālē”, – domā Saules skolas vadītāja.

Pēc I. Linartes–Ružas vārdiem katru gadu mākslas skolas rīko nelielas savu abiturientu izstādes, bet tās redz tikai ierobežots apmeklētāju loks: skolu audzēkņi un viņu radinieki. Atrašanās blakus meistariem, kuru vārdi ir pazīstami pasaulē, dos jaunajiem māksliniekiem unikālu iespēju parādīt sava darba augļus plašai publikai un bagātināties ar vispārēju radošo enerģiju.

Daudzo apmeklētāju uzmanību, kuru vairākums bija reģiona mākslas skolu audzēkņi, piesaistīja ne tikai darbi, bet arī to nosaukumi: „Zilais noskaņojums”, „ Ar acīm caururbtā pasaule”, „Putnu balle”, „Kedas” utt.

Pārsteidza arī jauno mākslinieku tehniku dažādība un fantāzijas lidojums: te bija gan lelles un tamborēta glezna, gan koka instalācijas, kas lieku reizi pierāda, ka radošs cilvēks var radīt šedevru praktiski no jebkura materiāla. 



Написать комментарий