Sinoptiķi brīdina: nedēļas nogalē Daugavpilī sals samazināsies, bet pastiprināsies aukstais vējš

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēdējo nedēļu laikā ziema ne pa jokam paziņo mums par savām tiesībām. Rītos termometra stabiņi Daugavpilī nereti rāda temperatūru, kura iz zemāka par mīnus 20oC, bet aukstais brāzmainais vējš rada liela sala sajūtu.

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm piektdien, janvāra pēdējā dienā mūsu pilsētā naktī un no rīta vēl saglabāsies auksts laiks, un gaisa temperatūra var samazināties līdz mīnus 19oC.

Dienā termometru stabiņi nenoslīdēs zemāk kā līdz -12 …-14oC. Turklāt pastiprināsies ciklona ietekme, un dienvidaustrumu vēja brāzmas dažos Latgales rajonos var sasniegt 18–20 m sekundē. Vakarā Daugavpilī gaidāma neliela snigšana, bet vietām pat putenis.

Dažos valsts reģionos, piemēram, Kurzemē piektdien, 31. janvārī sinoptiķi sola ledus lietu, kurš veidojas, ja temperatūra pie zemes ir ievērojami mazāka nekā atmosfēras augšējos slāņos, kur veidojas nokrišņi. Piektdien virs Latvijas atradīsies silta gaisa masas, kas novedīs pie liela temperatūru kontrasta: augšējos slāņos tā būs augstāka par nulli, bet tuvāk zemes virsmai daudz zemāka par nulli.

Sestdien, 1. februārī Daugavpilī būs mākoņains un vējains laiks. Sinoptiķi neizslēdz nokrišņus sniega veidā lielākajā mūsu valsts teritorijas daļā. Šobrīd sniega sega Daugavpilī sastāda apmēram 3 cm.

Gaisa temperatūra dienā būs -8 …-12 grādi, bet naktī ne vairāk kā -15oC.

Svētdien, 2. februārī visticamāk būs skaidrs un saulains laiks ar gaisa temperatūru -7…-11 grādi dienā un -13…-15 grādi naktī. 


Написать комментарий