Protestu laikā Ukrainas miličiem atņemti simtiem vairogu un aizsargķiveru

foto: AFP/Scanpix
foto: AFP/Scanpix

Sadursmju un nekārtību laikā, kas pavada jau divus mēnešus ilgstošos pret valdību vērstos mītiņus Kijevas centrā, likumsargi zaudējuši aptuveni 1000 aizsardzības līdzekļu, atsaucoties uz Iekšlietu ministriju, ziņo vietne "UNN".

Ekipējumu miličiem atņēmuši vai iznīcinājuši protestētāji. Kārtības sargi zaudējuši aptuveni 300 roku un kāju aizsardzības komplektus, aptuveni 200 vairogus, 150 bruņuvestes un ap 350 ķiveru.

Drošībniekiem nodarītā materiālā zaudējuma apmēri vēl tiek apkopoti, bet jau ir sākta kriminālā izmeklēšana, norāda ministrijas pārstāve Viktorija Kušnire.

Tikmēr Kijevas amatpersonas ir aprēķinājušas, ka pilsētas centram nodarītais postījums ir vismaz 20 miljonu grivnu (1,7 miljoni eiro) vērts, ziņo laikraksts "Segodna".

Jau vēstīts, ka Ukrainā notiek pret valdību vērsti protesti, kas no galvaspilsētas Kijevas ir pārmetušies arī uz reģioniem. Demonstrantu rokās kritušas vairāku apgabalu administrācijas.

Kijevas centrā notikušas sīvas protestētāju un milicijas sadursmes, ielās uzslietas barikādes un tiek dedzinātas riepas. Pār miliču galvām ir nolijis akmeņu un degmaisījuma pudeļu lietus, bet likumsargi liek lietā trokšņu granātas, gumijas lodes un citus nekārtību apspiešanas līdzekļus.

Novembra beigās Viļņā notikušajā Austrumu partnerības samitā Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs neparakstīja asociācijas līgumu ar ES, un kopš tā brīža Kijevā norisinās opozīcijas protesta akcijas. Tās pārvērtās spēcīgā pret esošo varu vērstā kustībā pēc tam, kad milicija centās demonstrantus ar spēku izdzenāt.


Написать комментарий