Vai Daugavpils pilsētas dome slēpj informāciju par darba grupu locekļu darba samaksu?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv vairākkārt publicēja darba grupu, kuras pārbaudīja SIA „Daugavpils ūdens” un PAS „Daugavpils siltumtīkli”, pārstāvju stāstus par grupu darbu, darba rezultātiem un izstrādātajām rekomendācijām.

Atgādināsim, ka saskaņā ar iepriekš saņemto Domes pārstāvju informāciju par darbu grupās to locekļiem aprēķināja 92 darba stundas mēnesī (1,30 latus stundā), un tas bija maksimāli pieļaujams darba stundu skaits, kas ir atrunāts Domes iekšējos noteikumos. Vēlāk darba grupu locekļu darba samaksas princips tika grozīts par labu darba grupās strādājošiem deputātiem.

Lai noskaidrotu un paziņotu lasītājiem, cik aktīvi darbojas grupas, jo to locekļu darba samaksu veido nodokļos iekasētie līdzekļi, bet ekspertu piesaistīšanai bija iedalīti papildus līdzekļi vairāk nekā 13 tūkst. latu apmērā, pieprasījām Domes darba grupu sapulču protokolus, kuri apstiprina nostrādāto stundu skaitu, kā arī atspoguļo darba grupu locekļu apspriestos jautājumus, jo eksperta atzinumus un rekomendācijas gatavoja piesaistītie eksperti.

Pilsētas domes atbilde, kuru parakstīja izpilddirektors Andrejs Kursītis, ir visai dīvaina. Uz mūsu lūgumu atsūtīt darba grupu sapulču protokolus, mums pastāstīja, kad, ar kādu mērķi un uz kāda pamata tika izveidotas darba grupas, kā arī ieteica iepazīties ar darba grupu nolikumu pilsētas domes mājas lapā.

Tāpat A.Kursītis paziņoja, ka informāciju par darba grupu locekļu darba samaksu viņš jau esot sniedzis. Tiesa, par to, cik maksāja ekspertīžu pasūtīšana mēs jau rakstījām, bet mūs interesēja tieši sapulču protokoli un darba grupu locekļu darba samaksa.

Sakarā ar pilnas informācijas trūkumu par to, cik daudz maksāja deputātu un speciālistu, kuri pētīja SIA „Daugavpils ūdens” un PAS „Daugavpils siltumtīkli” darbību, darbs, atgādināsim, ka minēto darba grupu darba ietvaros 1.oktobrī tika noslēgti 3 līgumi ar ekspertiem, bet 31.oktobrī – vēl viens līgums. Kopumā tika noslēgti 4 līgumi un ekspertu pakalpojumi maksāja 11 670 latus bez PVN. Jāatzīmē, ka informācija par iepirkumiem par ekspertu pakalpojumiem Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā netika publicēta.


Написать комментарий